› 
 › 
Pudra.com 03.10.2011

L’Oréal Türkiye genç bilim kadınlarına burs veriyor

L’Oréal Türkiye “Genç Bilim Kadınlarını Destekleme Bursları" programının 2012 yılı başvuruları başladı. Bilimsel araştırmaları seçilen 6 genç bilim kadınının her biri, L’Oréal Türkiye’den 15 bin dolar değerinde burs kazanacak.

L’Oréal Türkiye “Genç Bilim Kadınlarını Destekleme Bursları" programının 2012 yılı başvuruları başladı.

L’Oréal Türkiye genç bilim kadınlarına burs veriyor

“Genç Bilim Kadınlarını Destekleme Bursları” programı bu yıl Türkiye’de 10. yılını kutluyor. Ülkemizde bilimin yaygınlaşması ve kadınların bilimsel alandaki çalışmalarını teşvik etmeyi amaçlayan programa, 40 yaşını aşmamış genç bilim kadınları katılabilecek. Bilimsel araştırmaları seçilen 6 genç bilim kadınının her biri, L’Oréal Türkiye’den 15 bin dolar değerinde burs kazanacak.

Burs, bilime yenilik getiren araştırmalara veriliyor. Program, "yaşam bilimleri" ve "malzeme bilimleri" dalındaki araştırmaları ödüllendiriyor. Burs programına katılmak isteyen genç bilim kadınları, araştırmaları ile birlikte, başvurularını www.loreal.com.tr adresine, 14 Kasım 2011 tarihine kadar gönderebilecekler. Başvurular için gerekli belgeler, başvuru formu ve program hakkında geniş bilgilere ise www.loreal.com.tr internet sitesinden ulaşabilecekler.

Başvurularda, araştırma konularının bilimsel yeniliğinin olması ve bu araştırmaların bilime sağlayacağı katkı ölçüt alınıyor. Bilimsel yetenekleri kanıtlanmış ve doktora derecesine sahip olan 40 yaşından gün almamış T.C uyruklu tüm genç bilim kadınları burs programına başvurabilecek.

Genç bilim kadınları yaşam bilimleri dalında; biyoloji, biyokimya, biyofizik, biyoteknoloji, farmakoloji ve fizyoloji alanlarındaki araştırmaları ile programa katılabilecekler. Malzeme bilimleri dalında ise araştırma alanları; taneli malzemeler, polimerler, camlar - seramikler, kompozitler, biyomalzemeler, nano-malzemeler, özel tasarlanmış yüzeyler, fotonik kristaller; yoğun madde fiziği ve istatistiksel fizik olacak.

Türkiye’nin en saygın bilim kurumu TUBA'nın desteklediği, L'ORÉAL-UNESCO ortaklığında gerçekleştirilen, For Women In Science uluslararası burs programı, dünyada 13 yıldan bu yana başarıyla yürütülüyor. L’Oréal’in uluslararası nitelikteki “Bilim ve Kadın" programının, ulusal nitelikteki uzantısı olan “Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursları” Türkiye’de 2003 yılından bu yana yapılıyor. 2006 yılından bu yana da program Türkiye’nin en saygın bilim kurumu olan Türkiye Bilimler Akademisi (TUBA) tarafından destekleniyor.

L'Oréal Türkiye, aralıksız olarak 9 yıldan bu yana sürdürdüğü burs programı kapsamında, bugüne kadar, farklı üniversitelerden 52 genç bilim kadınının araştırmalarını destekledi.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER