› 
 › 
10.11.2017

10 Kasım'da dünya liderlerinin Atatürk için başsağlığı mesajları

10 Kasım 1938 tarihinde, saat 9'u 5 geçe sonsuzluğa uğurladığımız Ulu Önderimiz M. K. Atatürk için dünya liderlerinin tarihe geçen başsağlığı mesajları...

İZLE: DOLMABAHÇE SARAYINDA 10 KASIM👇 
1938 yılından bu yana her 10 Kasım sabahı saat 9'u 5 geçe tüm Türkiye acı siren sesleri yankılanıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin atası Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım 1938'de hayata gözlerini yumduğunda sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada büyük bir acı yaşandı. İşte Türkiye'nin acısını paylaşan dünya liderlerinin Mustafa Kemal Atatürk için söylediği sözler...

Dünya liderlerinin Atatürk için başsağlığı mesajları

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı, Roosevelt:
Milletine olan bağlılığı ona bütün dünyanın saygısını kazandırmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin başkanı Atatürk’ün ölümünü samimi bir üzüntüyle öğrendim. Amerikan Ulusu ekselanslarının ölümünden duyduğum en derin acıyı ifade etmekte benimle beraberdir.

İngiltere Başbakanı, Sır Winston Churchill:
Savaş Türkiye'yi kurtaran, savaştan sonra da Türk Milletini yeniden dirilten Atatürk'ün ölümü, yalnız yurdu için değil, Avrupa için de büyük kayıptır. Her sınıf halkın O'nun ardından döktükleri içten gözyaşları bu büyük kahraman ve modern Türkiye'nin Ata'sına değer bir görünümden başka bir şey değildir.
 
ataturk-mısır krali

Fransa Cumhurbaşkanı, Albert Lebrun:
"Hayatını yurdunun bütün haşmetiyle dolmasına adayan büyük devlet adamının öldüğü bugünde derin bir üzüntüyle katılıyorum. Fransız milleti, Türkiye Cumhuriyeti’nin kaybını üzüntülü bir hayranlıkla duyuyor." 

İsveç Kralı, Carl Gustaf:
"Türkiye’nin büyük kaybı dolayısıyla en içten başsağlığı dileklerimin kabulünü rica ederim."

 
ataturk
 
​İspanya Cumhurbaşkanı, Manuel Azana:
"Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Kemal Atatürk’ün ölümü dolayısı ile başsağlığı ve büyük eserinin sürekli olması için en içten dileklerimin kabulünü rica ederim." 

Japon İmparatoru, Hirohito:
"Türkiye Cumhuriyeti’nin başkanı, ekselansları Kemal Atatürk’ün ölümünü çok büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Ekselanslarından içten başsağlığı dileklerimin kabulünü rica ediyorum."

mustafa kemal

Arnavutluk Kralı, Zogu: 
"Asil Türk milleti’nin acısına Türkiye Cumhuriyeti’nin başkanı, ekselansları Kemal Atatürk’ün kişiliğinde yeri doldurulmaz kayba bütün kalbimle katılıyorum."Yugoslavya Kralı, Paul:
"Türk milletinin şefi ve reformcusu büyük Atatürk’ün ölüm haberini derin bir üzüntü ile öğrendim. Sevgili ve asil müttefikimiz Türkiye’ye büyük yasında başsağlığı diliyor, hayranlık duygularımın kabulünü rica ediyorum."

Yugoslavya Kralı, Paul:
"Türk milletinin şefi ve reformcusu büyük Atatürk’ün ölüm haberini derin bir üzüntü ile öğrendim. Sevgili ve asil müttefikimiz Türkiye’ye büyük yasında başsağlığı diliyor, hayranlık duygularımın kabulünü rica ediyorum."
ataturk
 
Romanya Kralı, Carol:
"Sizden Türk halkıyla, ben ve Romanya arasında dost ve müttefik ülkeyi saran yasa bütün kalbimizle katıldığımızı bildirmek için aracı olmanızı rica ediyorum."

Bulgaristan Kralı, Boris:
"Türkiye Cumhuriyeti'nin ünlü başkanı Kemal Atatürk’ün, acı ölüm haberi dolayısı ile Bulgaristan, Türkiye'nin katlanmak zorunda kaldığı büyük yasa içtenlikle katıldığından emin olmanızı rica ediyorum.​"      
ataturk   
Mısır Kralı, Faruki:
"Yeni Türkiye’nin kurucusu, başkan Atatürk’ün ölümü dolayısıyla Türk milletinin yaşadığı kederi büyük bir üzüntü ile öğrendim. Türk halkına en içten başsağlığı dileklerimi, en derin hayranlıklarımı yolluyorum."      
lebrun


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER