› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 24.06.2011

Mehmet Günsur hakkında her şey!

Hakkındaki anonim değerlendirmeler hep olumlu; seviliyor, beğeniliyor. Yetenekli biri. Sadece oyunculukta değil mutsuzluğu yenmede de… Mehmet Günsur hakkında bilgilerimizi tazeleyelim mi?

Yakışıklı, seksi ve güzel adam; aile babası; temiz aile çocuğu; sadık bir aşık ve koca… Mehmet Günsur’dan bahsediyoruz, doğru tahmin ettiniz. Bu sıfatlar, sadece bu satırların yazarının üretimi değil, itiraf ediyoruz; anonim değerlendirmeler…

Aranızda katılmayan var mı? Varsa, ya şimdi konuşsun ya da sonsuza dek sussun!

Şaka bir yana; görüşler, Mehmet Günsur’a dair olumlu tanımlamalarda birleşince biraz daha yakından tanımak farz oldu kendisini. Şimdi nereden çıktı Mehmet Günsur derseniz, Pudra.com’da daha önce yayımlanan bir haberi hatırlatalım: Mehmet Günsur Muhteşem Yüzyıl’da.

Diziler birer birer sezon finali yaparken, Muhteşem Yüzyıl’la da aramıza bir yaz girdi. Yaz bitince biliyoruz ki Osmanlı hanedanının üyelerinden yetişkinler yaş almış, küçükler büyümüş olacaklar. İşte o büyüyenlerden biri de Şehzade Mustafa olacak. Yani Mehmet Günsur’un canlandıracağı karakter.

Mehmet Günsur nasıl hep mutlu olabiliyor?
Merakla beklediğimiz o gün gelene kadar Günsur hakkında bilgilerimizi tazeleyelim istedik. Hem zaten Günsur ortalıkta olsa da olmasa da sevdiğimiz bir oyuncu, değil mi? Peki, bu sevgi nereden kaynaklanıyor? Evet, yakışıklı; evet, iyi oyuncu… Ama sevilmesinin bir nedeni daha var: Mutluluğu!

Evet, yanlış duymadınız, mutlu görünen yüzü, “mutlu” sıfatını vererek anlattığı ailesi ve hayatı belki de, bizde ona karşı hoş duygular oluşturan. Mehmet Günsur, bu mutluluğunu pozitifliğine bağlıyor. Yani pozitifliğiyle yeniyor mutsuzluğu. Bakın, nasıl anlatıyor mutsuzluğu yenebilme becerisini:

“Kendimi mutlu edecek şeyler her zaman buldum hayatta. Bardağın dolu tarafını görmek de olabilir bu ya da bardak epey boşsa bile sonuçta hayat devam ediyor ve seni mutlu eden başka güzelliklerin, sana yaşattığı güzel duyguların o bardağı görüşünü etkilemesi de olabilir. Eğer bir yerde yeterli pozitiviteyi bulamıyorsam, başka yerlere bakıyorum bulmak için ve bir yerde mutlaka buluyorum.”
Ne dersiniz, mutluluğu yakalamak için iyi bir bakış açısı, değil mi! Ama hayat her zaman bu kadar kolay değil herkes için.

Şanslı bir hayat
Günsur’un mutluluğunun, şanslı bir hayata doğmasından kaynaklandığı da aşikar. Baksanıza; onu özgür bırakan, yargılamayan, aldığı kararlara saygı duyan, destek veren Boğaziçi’nde öğretim üyesi bir anneyle, endüstri mühendisi bir babanın çocuğu olarak doğmuş İstanbul’da. Yıl 1975…

Kayak yapmış, yüzmüş, tenis oynamış, hatta profesyonel tenisçi bile olmuş… Müzikle hep içli dışlıymış; davul çalmış, rock grubu kurmuş... Bu müzik aşkını devraldığı bir babası olması da şansıymış. Cazcı babanın caz plaklarından öğrenmiş müziği zira.

Üniversitedeki popülaritesi
Eğitimine ise İtalyan Lisesi'nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde devam etmiş. Reklamcılık bölümünde… “Mış” diyoruz, ama yolu aynı okuldan geçmiş biri olarak, aynı döneme denk gelmesek bile okul içinde dedikodusunun dolaştığını, adının hep bir hayranlık ifadesiyle anıldığını söyleyelim. Yani okuldan mezun olup gitmiş de olsa, adı orada kalanlardandı Mehmet Günsur.

Reklamcılık okumasına rağmen hiç bu işe bulaşmamış Günsur. Dört yıl Taksim’de Roxy isimli mekanda dokuz masalık küçük bir lokantayı işletmiş. Aynı zamanda The Dawn isimli müzik grubuyla Kemancı, Flatline gibi yerlerde sahne alıyormuş. İlk oyunculuğunu yedi yaşındayken Sana reklamında sergileyen Günsur’un ciddi anlamdaki ilk oyunculuk denemesi ise TRT'de 1988 yılında yayınlanan “Geçmiş Zaman Mimozoları” adlı dizi. Burada evin gözlüklü küçük oğlu Sabih'i canlandıran Günsur, her ne kadar oyunculuğun tadını almış olsa da o dönemde müziği hep ön planda tutuyormuş. “Oyunculuk benim için hobiydi o zamanlar” diyor.

Ferzan Özpetek’le anısı
Oyunculuğun hobiden profesyonelliğe evrilmesi, Ferzan Özpetek’le tanışması sayesinde gerçekleşiyor Günsur’un. “Hamam” filmiyle izliyoruz onu beyazperdede ilk kez 1997’de.

Filmin figürasyon cast’ını yapan tanıdığı, İtalyanca konuşabilen Türk oyuncu aradıklarını söyleyince Günsur gidiyor Özpetek’le görüşmeye. "Merhaba ben Mehmet, ama Memo derler" diyor. Ferzan Özpetek bir garip bakıyor yüzüne. Sonra Günsur senaryoyu eline alınca görüyor ki canlandıracağı karakterin adı da Mehmet ve gerçekten bu cümleyi söylüyor ilk tanıştığı zaman. “Bayağı sihirli bir şeydi” diyor bu anıyı anlatırken.

Bir tesadüf işte… Sonra yine ‘tesadüf’ler buluyor Günsur’u. “Aşk Tesadüfleri Sever” filmiyle görüyoruz onu beyazperdede. Tabii bu filmin gösterim tarihi 2011. Araya pek çok film, pek çok dizi sıkıştırıyor Günsur.

İtalya-Türkiye-ABD hattında sinema kariyeri
1998 yılında Star TV'de yayınlanan "Sır Dosyası" adlı dizide çaylak dedektif rolündeyken, 2000 yılında "Hayal Kurma Oyunları" adlı filmde Tarık Akan’la oynadı.

Kariyerine İtalya’dan da pek çok şey kattı. “Bent" adlı tiyatro oyununda başrolde oynadı önce. Sonra 2001 yılında "Tommaso" ve "Guida", 2002 yılında "L'Italiano" ve 2003 yılında "Papa Buono,II" adlı İtalyan yapımlarında yer aldı.

Sonra yine Türkiye’de Mustafa Altıoklar'ın yönettiği "O Şimdi Asker" filminde alkolik bir genci canlandırdı. Aynı yıl ATV'de yayınlanan "Pilli Bebek" adlı televizyon dizisinde rol aldı. "Anlat İstanbul" adlı filmde Ümit Ünal'ın çektiği bölümde mahalle fotoğrafçısını canlandırdı. “Kasırga İnsanları" ve daha sonra en çok "Beyaz Gelincik" dizisiyle büyüttü hayran kitlesini.

2007'de "Fall Down Dead" adlı sinema filminde Dominique Swain, David Carradine gibi isimlerle birlikte rol alarak Hollywood’a açıldı. Çok ses getiren bir proje olmasa da…

Mutlu aile babası
Oynadığı filmler kadar aile hayatındaki mutluluğuyla da konuşuldu Mehmet Günsur. İtalyan Katerina Mongio ile evli. Mongio, bir belgesel yönetmeni. Günsur, “Ne buluyorsun karında?” sorusuna şöyle cevap veriyor bir röportajında:

“Tarifi olmayan bir pozitiflik. Ve tabii hayata çok ortak bir noktadan bakıyoruz.”

Ali adındaki oğlu ve kızı Maya ile birlikte İtalya’nın güneyindeki bir kasabada, Lecce’de yaşıyorlar. Kapının ardında olanı bilemeyiz elbette, ama dışarından bakınca oldukça mutlu bir hikaye okuyoruz sanki onlarda.

Bundan sonra ne yapacak?
En son bir reklam kampanyasıyla karşımıza çıktı Günsur, “Gerçek erkek ütü yapar” dedi. Bundan sonrasında ise o yine bir Hollywood projesi bekliyor onu. Çekimlerine yaz aylarında başlanacak olan “My Heart” adlı filmde Jessica Biel'le başrolü paylaşacak Günsur.

Gossip Girl dizisiyle adını duyuran Blake Lively ve Erkan Can'ın da rol alacağı My Heart, Facebook'ta başlayan ve modern bir Leyla ile Mecnun aşkına dönüşen gerçek bir hikayeyi anlatacak.

Yeni sezonla birlikte Mehmet Günsur ve Mehmet Günsur hayranları için yeni bir heyecan başlayacak gibi görünüyor. Ama şimdilik payımıza sadece beklemek düşüyor…

Melike Tümer


Mehmet Günsur'un bugüne dek verdiği en seksi pozları görmek için tıklayın.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2