› 
 › 
Akşam 01.10.2012

Modada 'ön sıra' ekonomisi

Çoğu tasarımcı, kendi defilelerinde ünlü isimleri ön sıralara oturtabilmek için tonla para harcıyor. Hollywood Reporter dergisine göre Rihanna'ya 95 bin, Lively'ye 50 bin dolar ödendi.

Bu ayın başında gerçekleştirilen New York ve Paris Moda Haftaları, dünyaca ünlü tasarımcıların yeni kıyafetlerini izleyicilerle tanıştırırken, defileler de ünlü akınına uğradı. Özellikle Rihanna, Blake Lively, Beyonce gibi isimler defileleri ön sıralardan takip ederken, Hollywood Reporter dergisinin yayımladığı bir analiz, defilelerdeki ön sıra ekonomisini de ortaya çıkardı.

Modada 'ön sıra' ekonomisi

Yüklü ücretler ödeniyor
Buna göre çoğu tasarımcı, kendi defilelerinde ünlü isimleri ön sıralara oturtabilmek için tonla para harcıyor. Los Angeles'ın en pahalı butiklerinden Decades'in sahibi olan Cameron Silver konuyla ilgili, 'Firmalar ünlülüri kendi defilelerine çekmek için birbirleriyle yarışıyor. Onlara güzel bir Paris ya da Milon tatili hediye ediyor. Eğer bir sözleşmeleri yoksa da yüklü bir ücret ödüyor' diyor.

Lagerfeld sağ olsun
Bir İngiliz dergisinin haberine göre Rihanna, Karl Lagerfeld'in Paris'te gerçekleştirdiği Sonbahar 2012 defilesine katılmak için tam 95 bin dolarlık ücret aldı.

Birinci Beyonce
Dergi aynı zamanda bu isimlerin yaklaşık 20 dakika süren defilelerde ön sıraya oturmak için ne kadar ücret aldığını da yazdı. En çok kazananlar Listenin ilk sırasında ABD'li şarkıcı Beyonce yer alıyor.

Cate Blanchett'e 80 bin dolar

Eğer bir firma Beyonce'yi en ön sıraya oturtmak istiyorsa tam 100 bin doları gözden çıkarmak zorunda. Anne Hathaway ve Cate Blanchett 80 bin dolar talep ederken, Kim Kardashian ve Blake Lively'in ön sıra tarifesi ise 50 bin dolar civarında.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER