› 
 › 
21.10.2014

Oscar de la Renta hayatını kaybetti

Tasarladığı gösterişli gece kıyafetleri ve gelinlikleriyle ünlü modacı Oscar de la Renta, 82 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Amerika’nın en önemli tasarımcılarından Oscar de la Renta, tam 60 yıldır moda dünyasında iz bırakacak tasarımlara imza atıyordu. Göz alıcı tuvaletler, hayalleri süsleyen gelinlikler ve birçok ünlü ismin tercih ettiği kıyafetleriyle ünlendi Oscar de la Renta. Amy Adams, Sarah Jessica Parker ve Penelope Cruz gibi isimlerin vazgeçemediği tasarımcıydı.

Oscar de la Renta hayatını kaybetti

Ünlü modacının bu yıl en çok konuşulan tasarımıysa hiç şüphesiz George Clooney ile hayatını birleştiren Amal Alamuddin’in gelinliği oldu. Büyük ses getiren düğünde Alamuddin, Oscar de la Renta gelinliğiyle muhteşem görünüyordu. Amerikalı modacı, Jacqueline Kennedy ve Laura Bush gibi First Lady’lerin de bir numaralı tercihiydi.

amal alamuddin oscar de la renta vefat olum moda gelinlik
Oscar de la Renta ve Amal Alamuddin'in gelinlik provasından bir kare

1932 yılında Dominik Cumhuriyeti’nde doğan modacı, gençlik yıllarını eğitim için gittiği İspanya’da geçirdi. Bir dönem Fransa’da da yaşayan Oscar de la Renta, Amerika’ya döndükten sonra, 60'lı yıllarda Jacqueline Kennedy için tasarladığı elbiseler sayesinde büyük bir üne kavuştu.

2006 yılında kansere yakalanan ünlü modacı, geçen sene yaptığı bir açıklamada bu hastalığı yendiğini açıklamıştı. Dün gece Connecticut’taki hayata veda eden Oscar de la Renta’nın ölüm nedeni henüz açıklanmadı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER