› 
 › 
Gazeteport 23.02.2012

Oscar heykelleri satışta!

15 Oscar heykelciği gelecek hafta Los Angeles'ta satışa çıkarılacak. Normalde Oscar heykelciklerinin satışına izin vermiyor. Bu yüzden bu açık artırma Oscar sahibi olmak isteyenler için bulunmaz fırsat!

Oscar ödül töreninden iki gün sonra Nate D. Sanders müzayede evi tarafından düzenlenecek açık artırmada yeni sahiplerini bulacak heykelcikler, şimdiye kadar satışa çıkarılan en büyük Oscar Ödülü koleksiyonunu oluşturuyor. Koleksiyonda "Uğultulu Tepeler", "Hayatımızın En Güzel Yılları", "Süvari Alayı" gibi unutulmaz filmlere verilen Oscar ödülleri yer alıyor.

Oscar heykelleri satışta!

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, Oscar heykelciklerinin satışına izin vermiyor. Ancak satışa çıkarılacak ödüller, 1950 yılında yürürlüğe konan ve Oscar ödüllü sanatçıların ödüllerini 1 dolar karşılığında sadece Akademi'ye satabileceğine dair anlaşmadan önce dağıtıldığı için satışa çıkarılıyor. Müzayede evi, internette yapılacak açık artırmada 15 heykelciğin yaklaşık 2 milyon dolara satılmasının beklendiğini açıkladı. En yüksek teklifi, 1934'te Frank Lloyd'un yönettiği "Süvari Alayı" filmine verilen En İyi Film ödülünün alması bekleniyor.

Ünlü yazar, yönetmen ve oyuncu Orson Welles'in 1941 yılında "Yurttaş Kane" filmiyle kazandığı En İyi Senaryo Oscar ödülü, geçen yıl 861 bin dolara satılmıştı. 1999 yılında ise Michael Jackson, "Rüzgar Gibi Geçti"nin yapımcısı David O. Selznick'in kazandığı Oscar ödülü için 1,5 milyon dolar ödemişti.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER