› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 20.01.2011

Sanatgezgini.com sanatı evinize getiriyor!

Sanatgezgini.com, sanat eserlerini ekranlarımıza taşıyor. Bu siteden orjinal ve sertifikalı resimler, heykeller ve cam eserler satın alabilirsiniz.

Sizleri bugün çok özel bir site ile tanıştırmak istiyoruz: sanatgezgini.com. Sanat Gezgini, aralarında Devrim Erbil, Cem Sağbil, Erol Deneç, Ersin Alok, Gülçin Anıl, Ergin İnan, Adil Salih ve Ayfer Karamani gibi sanatçıların bulunduğu 80'den fazla sanatçı ve 900'e yakın orijinal eserlerinin resimlerini ve bilgilerini barındırıyor.

Sanatgezgini.com sanatı evinize getiriyor!
Sanatgezgini.com sitesinin kurucuları Tülin Mumyakmaz ve Müge İlgen.

Sanatgezgini.com adresinde yer alan tüm eserler alıcısına, sanatçı imzalı sertifikası ile teslim ediliyor. Siteye üye olmak, eser sergilemek veya satın almak birkaç adımda kolaylıkla tamamlanabiliyor.

Sanatgezgini.com’da sunulan servislerden biri de “Hediye Çeki”. Sevdiklerinize özel günlerinde (yeni yıl, doğumgünü, yeni ev-ofis, düğün hediyesi vs.) hediye edilmek üzere objelerden-sanat eserlerinden alabiliyorsunuz. Orijinal sanat eserlerinin yanı sıra; “Sanata Dair” bölümünde her gün taşınabilecek, aksesuar olarak kullanılabilecek ve hediye alternatifi olabilecek ufak objeler de dikkat çekiyor.

Sanata eserlerini ekranlarımıza taşıyan bu güzel sitenin yaratıcıları iki kadın: Tülin Mumyakmaz ve Müge İlgen. Sanat Gezgini'nin kurucularıyla yaptığımız röportajı sizlerle paylaşıyoruz:

Sanat Gezgini.com’u kurana kadarki profesyonel iş hayatınızdan bahseder misiniz?
Biz 20 yıl başarılı bankacılık yapmış iki ortağız. Planlayarak, emekliliğimizi hak ettikten sonra bankacılık defterini kapatarak yeni bir iş kurduk. Üniversiteden mezun olduktan sonra son derece yoğun çalışma temposunun içinde geçen yirmi yıldan sonra çalışmamayı bir an bile düşünmedik. İnanıyoruz ki, üretmek hayatı motive eden en güçlü etken...

Sanatgezgini.com’un amacından ve işleyişinden kısaca bahseder misiniz?
İnternet üzerinde orijinal sanat eserlerinin sergilendiği ve satışının yapıldığı bir site kurduk: www.sanatgezgini.com.

Bu cümlenin kurulabilmesi için hazırlık dönemi yaklaşık iki yıl sürdü. Tamamen içeriği kullanıcılar tarafından yaratılan, interaktif, web 2.0 ile yazılan kodlama, sayfalarca iş akışı, klasörler dolusu doküman... Konu sanat olmasına rağmen her şey yazılı kurallara bağlandı, sözleşmeler hazırlandı...

Sanatgezgini.com’u kurmanızın amacı nedir?
Orijinal sanat eserlerinin satışını internete taşıyarak insanların kolay ulaşmasını sağlamak, sanatçıları tanımasına olanak vermek, beğendiklerini satın almaları için gerekli uygun koşulları sağlamak, sanatçıların hiçbir zorlayıcı koşul olmaksızın eserlerini insanlarla buluşturabileceği bir ortam hazırlamak...

İnternetten sanat eseri satılır mı?
Elbette çok güzel olurdu... İnternet sitesini kur, tanıtımını yap, insanlar girsin alsın! Kulağa hoş geliyor ama pratikte yok böyle bir şey! En yakın arkadaşlarımız bile gözbebeklerinde soru işaretleri ile baktılar yüzümüze... İnternetten sanat eseri satılır mı? Zaten son derece kısıtlı bir çevrede alıcısı olan sanat eserlerini bir de internetten satmayı düşünmek... Biz çılgın mıyız ne?

Hayır değiliz. Üstelik de her ikimizin de fazlasıyla mantıklı tipler olduğumuzu söyleyebilirim.

Ama iyi bir iş planı ve düzenli bir çalışma ile sonuca ulaşılabileceğini düşünüyoruz. Bu fikirle ve duyguyla çalışıyoruz. Hem de çok çalışıyoruz. Sanatçıları tek tek ziyaret ediyoruz, alıcı olabileceğini düşündüğümüz, bankacılıktan da gelen portföyümüze birebir ziyaretler yapıyoruz, mimarları, projeleri takip ediyoruz. Çoklu sayıda eser satışlarını takip ederek sanatçılarımızın projeden memnun kalmalarını sağlamak için çalışıyoruz. Platformumuz internet olmasına rağmen, insanlarla yüz yüze gelebileceğimiz farklı mekanlarda aktiviteler düzenliyoruz. Bu programları 2011 yılında İstanbul dışına da çıkarmayı planlıyoruz. Malum adımız gezgin::))

Sanatçılarımızın eserlerinin daha çok insana ulaşması için aktif bir pazarlama ve satış kanalı oluşturuyoruz.

Bu proje neden yenilik olarak değerlendirilmeli?
Herşeyden önce, bugün itibariyle sitede ustalar ve genç sanatçılardan oluşan 80’den fazla sanatçı ve 850'ye yakın eser var. Ve bu sayı her geçen gün artıyor. Bu kadar büyük bir portföyü inceleyip fiyatları karşılaştırabileceğiniz, her zaman gözünüzün önünde olacak, ulaşımı bu kadar kolay, başka bir platform yok.

Sitemizde, resim, heykel, fotoğraf, baskı, seramik, geleneksel sanatlar, fonksiyonel sanat gibi çok kategoride ve farklı bütçelerde eserler bulmak mümkün. Herkesin; eğer istiyorsa, ilgisi varsa beğenisine ve bütçesine uygun seçenekler bulabilmesini istiyoruz. Bugün kariyerinin başında bir genç belki 400 liralık bir suluboya alır da, ilerleyen yıllarda daha iyi gelir elde etmeye başladığında farklı seçimler de yapar. Önemli olan sanat eserlerini izleyicilerimizin ilgi alanına sokmak.

Sanatçılarla birebir yaptığımız görüşme ve anlaşmalar sonucunda doğrudan onların satmak istedikleri eserlerden oluşuyor bu portföy ve her eser alıcısına sanatçısı tarafından imzalanan sertifikası ile teslim ediliyor. Sanatçıların kariyerler ile ilgili ayrıntılı bilgileri de eserlerinin hemen yanı başında okuyabilirsiniz.

Sanatgezigini.com'da beğendiğiniz bir eseri kredi kartınızla 6 taksitle satın alabilirsiniz. Biz sanatçılarımıza 8 işgünü sonra ödemelerini yapıyoruz.

Sitede beğendiğiniz eserleri büyüteç fonksiyonuyla sanki çıplak gözle görüyormuşçasına inceleyebilirsiniz. Yine de karasız kaldıysanız bize ulaşın. Farklı çözümlerle karar vermenize yardımcı oluyoruz. Sanatçının atölyesinde randevu organize edebilir veya sizi ofisimizde ağırlayabiliriz.

"Sanata Dair" diye bir başlık var sitede. Burada yine sanatçılarımızın elinden çıkmış, ama çok sayıda üretilmiş, daha düşük bütçeli işler var. Bunlar hem güzel birer hediye alternatifi olabilir hem de sanatı günlük hayatımıza taşımak için hoş seçenekler sunar.

Hediye seçmek gerçekten zordur. Bazen pahalı seçimler bile hediye verilen kişinin zevkiyle uyum sağlamayabilir. Çoğu zaman da orijinal bir hediye seçmek zorlar bizi. Bu nedenle diyoruz ki, sanat eseri hediye etmek orijinal bir fikirdir. Siteden satın alınan bir hediye çekini ister e-mail ile ister şık bir sunumla, bir çiçek eşliğinde fiziki olarak istenen kişiye gönderebiliyoruz.

Ayrıca, sevdikleriniz size hediye almak istediğinde de, siteden yaptığınız seçimlerinizi onlarla paylaşabilir, istek listenizi oluşturabilirsiniz.

Mimarlar için, projelerinin sanat eserleri seçiminizde mevcut geniş portföyden seçimler yapma imkanı sunuyoruz. Ayrıca, bize ihtiyaçlarını bildirenler için farklı alternatifler de yaratbiliyoruz.

Firmaların, kurumsal hediyeleri için size bütçeler doğrultusunda şık ve prestijli alternatifler hazırlayabiliyoruz.

Sanatgezgini.com’un ve kurucusu olarak sizler misyonunuzu nasıl tanımlıyorsunuz?
Evet , www.sanatgezgini.com satış odaklı bir e-ticaret sitesi. Ama para kazanmak bizim hedeflerimiz arasında birinci sırada değil. Farklı hedeflerimiz var.

Bankacılıkta müşteriyle aranızda en önemli bağ güvendir. Biz yeni işimizde de öncelikle bunu yüzde yüz sağlamak istiyoruz. Sanatçılarımız bizimle çalışmalarında hiçbir zaman zor durumda kalmayacaklar, sanatseverler de bilmeliler ki bu siteden satın aldıkları eserler orijinaldir ve son derece iyi bilgi ve servis alabilirler.

Sanatseverlerin sayısını arttırmak en büyük hedeflerimizden. Çok daha geniş kitlelerin konuya ilgisini çekebilmeyi istiyoruz.

Farklı organizasyonlarla insanları sanat eserleriyle bir araya getirip, konu her daim gündemimizde olsun, aramızda yaptığımız sohbetlerin bir konusu da sanatçılar ve eserleri olsun istiyoruz. Biri desin ki "Ben Ergin İnan'ın işlerini çok beğeniyorum", diğeri anlatmaya başlasın "Mustafa Ayaz'ın hayat hikayesini biliyor musunuz" diye, bir başkası beğendiği genç bir sanatçıdan bahsetsin… Yeni açılan sergilere götürelim çocuklarımızı alışveriş merkezleri yerine...

İşte, sanatgezgini.com'un hikayesi ve sitenin sanatseverlere sunduğu imkanlar. Siz de güne güzel bir mola vermek istediğinizde ya da dinlenmek için bir fincan kahvenizi alıp en sevdiğiniz koltuğunuza oturduğunuzda, yüzlerce sanat eseri arasında keyifli bir yolculuğa çıkmak isterseniz www.sanatgezgini.com’a bağlanın!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER