› 
 › 
05.10.2017

6 Ekim'de Serebral Palsili Çocuklar İçin Zıpla!

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı öncülüğünde bu yıl ikinci kez düzenlenecek serebral palsi farkındalık kampanyasına katıl, sen de destek ol!

50'den fazla ülkede ekim ayı Serebral Palsi Farkındalık Ayı olarak biliniyor. Ülkemizde de serebral palsi hakkında farkındalığı artırmak amacıyla Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı'nın öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenecek olan bir meydan okuma kampanyası düzenleniyor. Amaç, toplumun serebral palsi hakkında bilgilenmesini sağlamak ve farkındalık yaratmak.

Serebral Palsi Farkındalık Ayı

Serebral palsili çocuklar genellikle yürüyemiyor, koşamıyor, zıplayamıyor ve tekerleme söyleyemiyorlar. Durum böyle olunca gönüllüler de sosyal medya hesaplarından, zıpladıkları veya tekerleme söyledikleri videoları çekerek 3 arkadaşını belirleyip onlara meydan okuyacaklar. Böylece farkındalık artırırken destek vermeye de davet edecekler.

Dünyada 17 milyon kişide görülen serebral palsi; duruşu ve hareketleri etkileyen, doğum öncesi, esnası ve sonrasında beynin hasar görmesi sonucunda oluşan fiziksel engellilik durumudur.

Hareketleri etkileyen, kalıcı bir sorun olan serebral palsi, bebeğin 3 yaşına gelene kadar gelişimi esnasında oluşabiliyor. Türkiye'de her 8 saatte bir serebral palsili bir bebek dünyaya geliyor. Serebral palsili çocukların ve ailelerinin hayatları boyunca ihtiyaç duydukları özel eğitim ve rehabilitasyon desteğine cevap vermek amacı ile kurulan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı; eğitici, geliştirici, koruyucu, teşhis ve tedavi edici çeşitli destek hizmetleri sunuyor.

Siz de bir çocuğun hayatında fark yaratabilirsiniz...

Serebral palsi için, Dünya Cerebral Palsy Günü kapsamında 6 Ekim'de zıplama etkinliğiyle farkındalık yaratabilir,ayrıca 4 Eylül'de başlayan ve Serebral palsili çocukların ömür boyu ihtiyaç duydukları rehabilitasyon hizmetlerine erişimleri için bağış toplanan Steptember Projesi'ne destek verebilirsiniz. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, toplanan bağışlarla daha fazla serebral palsili çocuğun geleceğine umut olmayı hedefliyor. Siz de bir çocuğun hayatında fark yaratmak isterseniz Steptember.org.tr üzerinden bağış yapabilirsiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER