› 
 › 
16.10.2019

Serebral palsili çocuklar hayallerini bez çantalara çizdi

Allergan, 6 Ekim Dünya Cerebral Palsy Günü'ne dikkat çekmek için Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı iş birliği ile bez çanta boyama etkinliği gerçekleştirdi.

İZLE: SEREBRAL PALSİ NEDİR?👇 
Allergan, her yıl olduğu gibi bu yıl da 6 Ekim Dünya Cerebral Palsy Günü'ne dikkat çekmek adına Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı iş birliği ile çocukların hayallerini resmettikleri bez çanta boyama etkinliği gerçekleştirdi. Allergan gönüllerinin destek verdiği projede her biri Kutup Yıldızı olan çocuklarımız hayalleriyle süslediği bez çantaları renklendirdi.

Serebral palsili çocuklar hayallerini bez çantalara çizdi

Allergan, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı iş birliği ile 6 Ekim Dünya Cerebral Palsy Günü'ne dikkat çekmek amacıyla bez çanta boyama etkinliği düzenledi. Allergan gönüllülerinin büyüme ve yaşamın yenilenmesi anlamına gelmesi nedeniyle 50 ülkede serebral palsi rengi olarak kullanılan yeşil renklerini giyerek destek verdiği projede çocuklar uçsuz bucaksız hayallerini bez çantaların üzerine boyayarak ne kadar renkli dünyalara sahip olduklarını gösterdi.
serebral palsi

Bu güzel ellerden çıkan bez çantalar daha sonra Allergan genel merkezinde sergilendi. Ayrıca stant yanına konulan fotoboot’ta herkes “Yıldızım Olur musun?” diyerek paylaştığı fotoğraflarla çocuklara destek mesajları verdiler.

Çocuklarla gerçekleştirilen boyama etkinliğinin yanı sıra Allergan çalışanlarıyla birlikte yeşil renginin tonlarının birleştiği bileklik atölyesi düzenledi.
 
Beyin felci farkındalık ayı

İlham Veren Konuşmalar bölümünde ise kendisi de serebral palsi (beyin felci) ile yaşayan ve birçok başarıya imza atmış Tuğba Erbilen Gültekin, yaşadığı süreci tüm içtenliğiyle katılımcılarla paylaştı.

Allergan Türkiye Ülke Müdürü Kaniyet OnatEtkinlikte 6 Ekim Dünya Cerebral Palsy Günü'nün Allergan için öneminden bahseden Allergan Türkiye Ülke Müdürü Kaniye Onat; "Serebral palsi hastalığı Türkiye’de dünya ortalamasının çok üstünde görülüyor. Biz de Allergan olarak özellikle serebral palsi açısından yüksek risk grubunda bulunan prematüre bebeklerde, erken dönemde teşhis edilerek fizyoterapi ve rehabilitasyon açısından erken müdahaleye başlandığında büyük oranda gelişim sağlanabildiği için Kutup Yıldızları projemizi başlattık.

Projemizle erken teşhis ve tedavinin çocukların ve ailelerinin hayatlarında ışık olduğunu gördük. Onların hayatlarında umut ışığı olmak bizim için çok önemli ve değerli. Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da 6 Ekim Dünya Cerebral Palsy Günü'nde çocuklarımızla bir araya gelerek gerçekleştirdiğimiz etkinlikle bu özel güne dikkat çekmek istedik” dedi.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Genel Direktörü Nigar EvginBu sene selebral palsi (çocuk felci) hastalığının rengi olan yeşili ön plana çıkararak farkındalık çalışmaları yapan ve “Yıldızım Olur musun?” diyen Cerebral Palsy Türkiye - Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Genel Direktörü Nigar Evgin; “Dünya genelinde 17 milyon serebral palsili kişi yaşıyor. Türkiye’de ise her yıl 6 binin üzerinde bebek serebral palsi (beyin felci) tanısı alıyor. Bu bebeklerin erken dönemde teşhis alabilmeleri ve uygun rehabilitasyona kavuşabilmeleri için filizlenme, büyüme ve yaşamın yenilenmesi anlamına gelen yeşil rengi serebral palsi farkındalığını artırmak üzere 50’nin üzerinde ülkede kullanılıyoruz. Bu sene Türkiye’de de Dünya Cerebral Palsy Günü'nde kişiler yeşil giysileriyle, kurumlar ise logolarını yeşile dönüştürerek farkındalığı arttırmaya destek verdiler. İstanbul Boğazı'ndaki köprüler ve önemli binalar da yine destek için 1 günlüğüne yeşile büründü” dedi.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER