› 
 › 
Pudra.com 15.04.2015

Sezen Aksu ve Sertab Erener'den anlamlı şarkı

Sezen Aksu ve Sertab Erener'in Sabancı Vakfı'na armağan ettiği Kız Leyla şarkısı ve şarkının Çağan Irmak tarafından çekilen klibi kız çocuklarının erken yaşta zorla evlendirilmesi sorununa dikkat çekiyor.

Kadınların ve kız çocuklarının insan haklarının geliştirilmesi ve toplumsal hayata eşit şartlarda katılmaları için yıllardır çalışmalar yürüten Sabancı Vakfı, çocuk evlilikleri sorununun çözümüne de öncülük ediyor. Sezen Aksu ve Sertab Erener’in birlikte yaptıkları ve Sabancı Vakfı’na armağan ettikleri “Kız Leyla” şarkısının video klibi yayına girdi. Sabancı Vakfı, usta yönetmen Çağan Irmak’ın imzasını taşıyan kliple Türkiye’nin her köşesine “Bırakın çocuklar çocuk kalsın, gelin olmasın” diyecek.

Sezen Aksu ve Sertab Erener'den anlamlı şarkı

Kız Leyla şarkısını dinlemek için tıklayın:


“Kız çocukları gelin olmasın, çocukluklarını yaşasın.”
Sabancı Vakfı’nın kadınların yaşadıkları sorunlar hakkında toplumun farkındalığını geliştirmeye, kadınları cesaretlendirmeye çok önem verdiğinin altını çizen Güler Sabancı, ”Çocuk evliliklerinin önüne geçmek için küresel, ulusal ve yerel düzeyde müdahalelerin desteklenmesinin önemine inanıyor, bu anlamda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Leyla’ların hikayeleri toplumumuzun en derin yarası. Kız çocuklarının haklarını korumak için bu konuyu gündemde tutmalıyız. Sanatçılardan basın mensuplarına, sivil toplum örgütlerinden siyasilere toplumun her kesiminin bu konuda verecek desteği var. Türkiye’nin her yerinde televizyonda, sosyal medyada yayınlanacak bu klibin, sorumluluklarımızı hatırlamamız açısından çok önemli olduğuna inanıyorum. İstiyoruz ki kız çocukları gelin olmasın, çocukluklarını yaşasın. En azından 18 yaşına kadar eğitim alsınlar ve sonra kendi hayatları için kendi kararlarını versinler.” diye konuştu.

Elif Şafak’ın İngilizce yorumuyla Kız Leyla Türkiye sınırlarını aşacak
Toplantıda söz alan Sertab Erener ise “Sezen Aksu ile sohbetimiz sırasında kendiliğinden ortaya çıkan Kız Leyla şarkısını toplumla paylaşma düşüncesiyle Güler Sabancı’yı aradığımız geceden bugüne, Sabancı Vakfı’nın projeyi sahiplenmesi sayesinde geldik. Bu klip bu işin ilk adımı. Bu şarkı Türkiye’nin bütün hücrelerine girmek durumunda. Toplumsal bir sorun gibi gözüken çocuk gelinler sorunu aslında kadın erkek herkesin bireysel sorumluluk hissetmesi ve sahiplenmesi gereken bir konu” diye konuştu.

Erener, bu konuyla ilgili Sabancı Vakfı’yla ortak çalışmalar yapacağını açıklayarak “Umarım buradan yola çıkarak Anadolu’nun derinlerine ulaşan bir farkındalık yaratırız. Ancak bu sorun sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın sorunu. Elif Şafak şarkının Türkiye sınırlarının dışına ulaşması için Kız Leyla’nın İngilizce yorumunu hazırlıyor. Böylelikle çocuk gelinler sorununu küresel boyutta gündeme taşıyacağız” dedi.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER