› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 05.03.2012

Şiddete karşı Facebook’ta “Gözümüzü Kararttık” hareketi başladı!

Türkiye'de her 2 kadından 1'inin şiddete maruz kaldığı gerçeğinden yola çıkan bir grup, Facebook’ta başlattıkları Huni Projesi ile profil fotoğraflarını gözleri morarmış fotoğraflarıyla değiştirip “Kadına Şiddete Karşı Gözümüzü Kararttık” diyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi Huni Proje, “Kadına Şiddete Karşı Gözümüzü Kararttık” adlı kampanya başlattı.

Şiddete karşı Facebook’ta “Gözümüzü Kararttık” hareketi başladı!

Kadına yönelik şiddete dikkat çekme amacıyla başlatılan proje kapsamında Facebook kullanıcıları profil fotoğraflarını gözleri morarmış fotoğraflarla değiştiriyor.

Fotoğraflar, basit bir makyaj hilesiyle veya bilgisayarda photoshop ve benzeri programlarla hazırlanıyor.

Kadına yönelik şiddete karşı Facebook projesini uluslararası bir boyuta taşımak için Facebook kullanıcılarından destek bekleyen ve bu nedenle çağrısını üç dilde yayımlayan Huni Proje Grubu, Facebook kullanıcılarına şöyle sesleniyor:

"İstatistikleri daha gerçekçi kılabilmek için, yaşanan şiddeti yakınımızda somut kılmak için şiddete karşı gözümüzü kararttık.

Aile içi şiddete maruz kalmamış kesimleri bilinçlendirme adına etkin bir hareket olacağı inancındayız.

Gerilla ve marketing kelimelerinin bile oxymoron oluşturmadan barış içinde yaşayabildiği bu dünyada şiddete başvurmadan da isyanın başarıya ulaşabileceğini inanıyoruz.

Yapılan araştırmalar, şiddet gören kadınların %48,5’inin durumlarını kimseye söyleyemediklerini gösteriyor. Lütfen bu mesajı listenizdeki tüm kadınlara gönderin ve onların seslerini duyurmamıza yardımcı olun.”


Huni Proje yaratıcıları Facebook sayfasından “Kadına Şiddete Karşı Gözümüzü Kararttık” hareketinin yayılması için şöyle sesleniyor:

“Susma! Söyle, Söylet! Türkiye'de her 2 kadından 1'i şiddete maruz kalıyor. Sen olmasan bile arkadaşın, arkadaşın olmasa bile arkadaşının arkadaşı! 1-8 Mart haftası Facebook profiline koyacağın gözü mor fotoğrafınla sen de kadına şiddete karşı gözünü karart!”

Projeye destek olmak için http://www.facebook.com/Huni.Projesi sayfasının yanı sıra Twitter’dan twitter.com/#!/projehuni profilini takip edebilirsiniz. Yine Twitter'dan #gozunukarart hashtag'ini kullanarak paylaşacağınız tweet’ler ve fotoğraflarla kadına yönelik şiddete karşı sesinizi çıkarabilirsiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER