› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 03.06.2013

Taksim Gezi Parkı eylemi için kim, ne dedi? (3 Haziran 2013)

Taksim Gezi Parkı protestosu hakkında hangi gazeteci, ne yazdı? Ülke geneline yayılan eylemler için köşe yazarlarının yorumlarını Pudra.com'da bir araya getirdik.

İstanbul'da başlayıp Türkiye geneline yayılan, dünyadan da destek alan Taksim Gezi Parkı eylemi, pek çok köşe yazarının ele aldığı ortak konu haline geldi. İçlerinden öne çıkan köşe yazılarını Pudra.com'da sizinle paylaşıyoruz.

Taksim Gezi Parkı eylemi için kim, ne dedi? (3 Haziran 2013)


AHMET HAKAN
"'Ordu millet el ele' diye haykırılan 27 Mayıs öncesinin yarı resmi nümayişlerine benzemiyordu" diye başladığı Başka Türlü Bir Şey başlıklı yazısında Ahmet Hakan, Gezi Parkı eylemini tahlil etmek için "Nasıl bir şeydi?" sorusunun yanıtını veriyor: "Çoğunluğuna dayanarak, 'Karar verdim, yapılacak' deme, 'Bir de bana kulak ver' diyenlerin haykırışı." Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayın.


AYŞE ARMAN
Hürriyet'teki 31 Mayıs 2013 tarihli, "Artık kimsenin tahammülü kalmadı. Bıçak kemiğe dayandı" sözleriyle başlayan Yazıklar olsun yazısında Ayşe Arman, "İnsanlar istemiyor böyle kabadayılık. İnsanlar istemiyor böyle ideolojik meydan okuma. Yeter ya!" şeklindeki haykırışıyla Gezi Parkı protestolarında hükümetin tavrını eleştirdi. Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Önceki gün Hürriyet'te yer alan Gezi Parkı'nda yazılan tarih yazısında Ayşe Arman, parkta bulunan siyasetçiler ve Taksim Gezi Koruma ve Güzelleştirme Derneği üyeleriyle yaptığı konuşmalara yer verdi. Yazının tamamını okumak için tıklayın.


HASAN CEMAL
T24.com.tr internet sitesinde yer alan 2 Haziran 2013 tarihli Asıl mesele Erdoğan'ın sakat demokrasi anlayışıdır! yazısında Hasan Cemal, "Evet, Gezi Parkı direnişi demokrasi tarihimize geçerken, Başbakan Erdoğan’la AK Parti hükümetinin demokrasi açısından nasıl yanlış bir yerde durduklarını da apaçık gösterdi" yorumunu yaptı. Gezi Parkı protestosu ile ilgili Hasan Cemal'in yorumunu okumak için tıklayın.


YAVUZ BAYDAR
Gezi Parkı protestosunda yaşananların ulusal medyada yer almayışıyla ilgili tepkilere değinen Sabah Gazetesi Okur Temsilcisi Yavuz Baydar, Taksim Gezi Parkı'nda Işığı Sönen Habercilik yazısında okuyuculardan kendi gazetesi ve medyanın tutumuna yönelik yapılan eleştirilere yer verdi. "Medya işini iyi yapmazsa bu ülkeye demokrasi gelmez, meslek de tamamen yok olur" diyen Baydar'ın yazısını okumak için Gezi Direnişi: Ne oldu? Neden oldu? Ne olacak? başlıklı yazısı, Gezi Parkı eyleminin geleceğine dair kafalardaki soru işaretlerine yanıt verir nitelikte.

Temelkuran'ın, "Ne olursa olsun, ne olacaksa olacak, ama Türkiye son üç gündür korkuyu öldürdü. Herkesin birbirinden öldüresiye nefret ettiğini düşündüğümüz bir ülke kardeşliğini alanda kanıtladı. Ve gördük ki insan olmaktan vazgeçmedik. Hepten ölmemişiz, gördük. Gördük ki kardeşlikten vazgeçmedik. Merhametten yana saf tutmaktan vazgeçmedik. Solcusu da Sağcısı da günlerdir bunu kanıtlıyor kendine" dediği yazısının tamamını okumak için tıklayın.


MELİS ALPHAN
"Eğer son 5 günde bizzat sokakta olmasam... Belki beni 'provakasyon diye' kandırabilirlerdi" diye başladığı yazısında Melis Alphan, destek verdiği Gezi Parkı eyleminde maruz kaldığı polis şiddetini kaleme aldı. Alphan'ın, "Doğduğumdan beri ilk kez Türk insanının bu kadar nazik, yardımsever, düşünceli olduğuna tanık olduk" diye yazdığı Yazıklar olsun başlıklı yazısını okumak için tıklayın.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER