› 
 › 
Milliyet 19.08.2011

Tarihe adını yazdıran kadınlar

TRT 1’de eylül ayında yayınlanacak "Tarihe Adını Yazdıran Kadınlar" belgeseli 19 başarılı kadının biyografisini anlatıyor.





Osmanlı’dan günümüze Türkiye’nin öncü ve başarılı kadınlarının hayatlarını anlatan belgeselde Türkiye’nin ilk kadın belediye başkanı Müfide İlhan’ı canlandıran Hülya Koçyiğit, “Müfide İlhan benim akrabamdır. Kendisiyle tanıştım. Çok önemli bir isim, ilk belediye başkanımız ve büyük saygı duyduğum biri olduğu için oynamayı kabul ettim” dedi.

Belgeselde Cahide Sonku’yu oynayacak Hale Soygazi, “O gerçek bir stardı. Biliyorsunuz O’nu daha önce de canlandırmıştım. Çekimler çok keyifliydi. Ekibi çok sevdim, güzel bir iş ortaya çıktığına eminim” şeklinde konuştu.





Tüm hayatını Nisvan için anlatan ve geçtiğimiz aralık ayında hayatını kaybeden Türkiye’nin ilk kadın emniyet müdürü Feriha Sanerk’i oynayan Elif Tayhan ise çekimlerle ilgili şöyle konuştu:
“Çekimler sırasında bizlere Emniyet Müdürü İnci Aksoy ve Çanakkale İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş çok destek oldu. Feriha Sanerk, çekimlere başladığımızda hayattaydı. Ancak şu an aramızda olmayan idol kadınlarımızdan. Benim için özel anlam ifade ediyor. Feriha Hanım’ın hayatta olup beraber belgeselini izlemeyi çok isterdim. Bana kendi kıyafetlerini gönderdi. Gerçek kıyafetleriyle onu oynadım. Benim için büyük bir onur ve gururdu”


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER