› 
 › 
ntvmsnbc.com 23.09.2011

Tüm dünya "350" diyor

Bu yıl 24 Eylül’de üçüncüsü gerçekleşecek küresel iklim eylemleri binlerce kentle birlikte İzmir, Antalya, Mersin ve Ankara’da da hayat bulacak.

24 Eylül’de tüm dünyada ortak bir eylem gerçekleşecek. Bu yıl 24 Eylül’de üçüncüsü gerçekleşecek küresel iklim eylemleri binlerce kentle birlikte İzmir, Antalya, Mersin ve Ankara’da da hayat bulacak.

Tüm dünya

Eylemin fikir babası Bill McKibben amaçlarını şöyle anlatıyor: "24 Eylül’de, iklim değişikliği ile ilgili mesajımızı duyurmanın en anlamlı yollarını gerçekten bulacağız. Gerçek değişimi hayata geçirmek için ellerimizi, ayaklarımızı ve yüreklerimizi ortaya koyduğumuzu göstereceğiz. Dünyanın bir çok yerinde, insanlar hem zenginler hem de fakirlerin ortak ulaşım aracı olan bisikletlere binecekler. Başka bir çok yerde, insanlar yürüyecekler, dans edecekler, koşacaklar, kayak yapacaklar. Ortaya çıkartacağımız resmi bir düşünün; binlerce insan başkentlerini kuşatacak, parlamentolarının ve belediye saraylarının etrafını saracak. Sen de gelecek misin?"

24 Eylül günü Ankara'da yapılacak eylemleri Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF), Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD), ODTÜ Mezunlar Derneği- Tüketiciyi Koruma Derneği Ankara Şubesi, Perşembe Akşamı Bisikletçileri ortaklaşa düzenliyor.

350 Ankara eyleminin düzenleyicileri tarafından yapılan açkılamada, sanayileşme öncesi milyonda parçacık (ppm) olarak 280 olan atmosferdeki karbondiksit yoğunluğunu bugün 393 ppm’e çıkardığımıza dikkat çekilerek, “Bu bile yaklaşık bir derecelik ısınma demek. Ancak, böyle giderse daha fazla ısınmadan çok, iklimin geri dönülmez noktaya ulaşması ile karşı karşıya kalacağız. Yani aşırı iklim olaylarının olağan olduğu bir gelecek(sizlik) bizi bekliyor olacak” denildi.

Eylem, 24 Eylül saat 11.00’de Ankara Tren Garı önünde başlayacak.

Ankara'daki eyleme paralel olarak İstanbul Kadıköy’de “iklimi değil sistemi değiştirelim” mitingi gerçekleşecek. Eylemi Küresel Eylem Grubu, Greenpeace ortaklaşa olarak düzenliyor.


Eylem 24 Eylül cumartesi saat 14.00′te Kadıköy’de Et Balık Kurumu önünde gerçekleşecek. Saat 16.00′de birçok grup ve sanatçının sahne alacağı iklim konseri başlayacak.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER