› 
 › 
05.10.2017

Türk Kanser Derneği Meme Kanserine DUR Dedi!

Türk Kanser Derneği, Ekim ayı boyunca meme kanserinde erken tanının önemine vurgu yapmak adına ülke genelinde birçok etkinlik düzenliyor.

Kurulduğu günden bugüne kadar yüzbinlerce kişinin ücretsiz kanser taramasını, teşhisini ve tedavisini gerçekleştiren Türk Kanser Derneği; siyaset, iş, kültür & sanat ve cemiyet hayatının önde gelen isimlerinin de katılımıyla meme kanserine “DUR” dedi! Dernek, Ekim ayı boyunca çoğunluğu meme kanserini yenen kadınlardan oluşan "Kazananlar Kulübü" ile birlikte meme kanserinde erken tanının ve taramanın önemine vurgu yapmak adına ülke genelinde birçok etkinlik düzenliyor.

Meme kanserine dur de!

Türk Kanser Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Duruman başta olmak üzere Prof. Dr. Sezer Sağlam, Prof. Dr. M. Refik Killi ve Op. Dr. Murat Atay'ın da konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte meme kanseri hakkında güncel veriler ve bilgiler paylaşıldı. Yapılan erken tanı çağrıları sayesinde kadınların muayenelerini yaptırmasına ve erken evrede tanı konan meme kanserinin %100 tedavi edilebilir olduğu konusuna dikkat çekerek, erken tanının ölüm oranlarını düşüreceğini ifade ettiler. Türk Kanser Derneği'nin yapmış olduğu çalışmalar sayesinde bu hastalığa bağlı ölümlerin %10 azalmış oldu.
 
Burak Duruman
Türk Kanser Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Duruman; "Hiç kimse 'bana olmaz' dememeli. Buna karşılık kanserden de korkmamalı. Öncelikle herkesin kendi vücudunu tanıması lazım. Bir kız çocuğunun bile vücudunu tanımasını istiyoruz. Annelerin çocuklarını bilinçlendirmelerini çok önemsiyoruz" dedi.

Meme kanserinde erken tanı neden önemlidir? 
  • Tedavi şansını arttırır.
  • Tedaviyi kolaylaştırır.
  • Tedavi giderini azaltır.
  • Doku ve organ kaybını önler.
  • İşgücü kaybını önler.
  • Ölüm oranını azaltır.



Siz de, ücretsiz meme kanseri taraması için Türk Kanser Derneği'ne başvurun, "bana olmaz" demeyin... Kanserden değil, geç kalmaktan korkun.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER