› 
 › 
medyatava.com 20.12.2011

Türk sineması bir jönünü daha kaybetti

Yeşilçam'ın jönlerinden ünlü oyuncu Mesut Engin, dün sabah kaldırıldığı Kartal Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Engin hayatının son yıllarında büyük sıkıntılar çekmişti.



Engin'in son günlerini birlikte aynı evde geçirdiği arkadaşı Güven Turgut "Sağlığı iyice bozulmuştu. Onu hastaneye kaldırdık ama kurtulamadı. Son günleri sefalet içinde geçti. Yardım eden de olmadı. Düşenin dostu olmuyor. Şimdi cenazesini teslim edebilmek için ailesine ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.

2009 yılının Mayıs ayında tiyatro sanatçıları Mehmet Esen ve Mustafa Turan tarafından Taksim İlk Yardım Hastanesinin önünde bitkin bir halde bulunan Mesut Engin’e İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü kapılarını açmış, ardından oyuncu Kayışdağı Darülaceze’ye yeleştirilmişti. Engin, 1 yıldır misafir edildiği Kayışdağı Darülaceze’den Mayıs 2010'da kendi isteğiyle ayrılarak bir arkadaşının yanında yaşamaya başlamıştı.

Mesut Engin kimdir?
Aydın'ın Söke ilçesinde dünyaya gelen Mesut Engin, 1973 yılında Ses Dergisi'nin açtığı bir yarışmada birinci olarak Yeşilçam’a ilk adımını attı. 1973 - 2002 yılları arasında birçok filmde başrol ve yardımcı oyuncu olarak rol alan Mesut Engin, ayrıca bu dönemde mankenlik ve fotomodellik de yaptı. Mesut Engin'in rol aldığı filmlerden bazıları: 'Sevmek' 'Yedi Evlat İki Damat' ‘Tuğrul’, 'Özleyiş', 'Yazık Oldu Yarınlara' ve ‘Teşekkür Ederim Büyükanne'.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER