› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 06.02.2013

Türkiye'de 14 Şubat kadın ayaklanması

14 Şubat'ta kadınların dans ederek şiddete başkaldıracağı uluslararası "One Billion Rising / Bir Milyar Ayaklanıyor" etkinliği, Türkiye'nin pek çok şehrinde gerçekleşecek.

Kadına yönelik şiddete, tecavüzlere, enseste, sünnete ve seks köleliğine dikkat çekmeye çalışan 14 Şubat V-Day hareketinin "One Billion Rising / Bir Milyar Ayaklanıyor" kampanyası dahilinde düzenlenen etkinlik başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere Türkiye'nin pek çok şehrinde gerçekleştirilecek.

Türkiye'de 14 Şubat kadın ayaklanması

İstanbul
Etkinliğin İstanbul ayağı, 14 Şubat günü saat 13.00'te Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda yapılacak. Beşiktaş Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Girne Amerikan Üniversitesi Dans Akademisi 14 Şubat'taki etkinliğe katılmak isteyenlere Belediye Hizmet Binası'nda ücretsiz dans dersleri veriyor.

Dans eğitimleri hafta içi her gün 12.00-14.00 arası, hafta sonları ise 15.00 ile 18.00 saatleri arasında gerçekleşiyor. Dersler hem kadınların hem erkeklerin katılımına açık.

Dans eğitimi ve etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgi için 444 44 55 no'lu Beşiktaş Belediyesi Çağrı Merkezi'ni arayabilirsiniz.

İstanbul'daki diğer buluşma noktaları Haydarpaşa Tren Garı ve Sarıyer İstinyepark Alışveriş Merkezi.

Ankara
Ankaralı kadınlar 14 Şubat günü saat 12.00'de Ankara Kızılay'da, Karanfil Sokak'ta toplanıp dans edecekler. Hacettepe Üniversitesi'nin aynalı odalarında yapılacak dans provalarına herkes katılabiliyor.

İzmir
İzmirli kadınların dans ederek ayaklanması 14 Şubat günü saat 13.00'te, Konak Meydanı Saat Kulesi önünde gerçekleşecek. İzmir'deki organizasyonu, İzmir Tanıtım Derneği yürütüyor.

İzmirli kadınların "1 olmaya" davet eden tanıtım videosunu izlemek için tıklayın.



V-day 14 Şubat organizasyonu nedir, ne amaçla yapılır? Detaylı bilgi almak için tıklayın.


Türkiye'de hangi şehirde kadınlar nerede toplanıp danslı protesto eylemini gerçekleştirecek? Bunu öğrenmek için Onebillionrisingturkey.org adresini ziyaret edin.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER