› 
 › 
Pudra.com 29.06.2011

Türkiye'de kadınlar umutlu(ymuş)!

Dünya kadınları üzerinde yapılan bir araştırmaya göre Türkiye'de kadınlar, kız çocuklarının geleceği için oldukça iyimser düşünüyor. İşte, Türkiye ve diğer dünya ülkelerinden kadınlara dair çarpıcı rakamlar...

Bir Amerikan araştırma şirketinin dünya kadınları üzerine yaptığı çalışmanın sonuçları oldukça çarpıcı.

Türkiye'de kadınlar umutlu(ymuş)!

21 gelişmiş ve gelişmekte olan ülkedeki 6 bin 500 kadın üzerinde yapılan araştırmada, Türkiye’deki kadınların yüzde 92’sinin, kızlarının gelecekte kendilerinden daha fazla imkanı olacağını düşündükleri ortaya çıktı. Aynı düşünceyi taşıyan diğer kadınlar yüzde 89 ile Nijerya ve Malezya'dan.

Araştırma sonuçlarına göre Hintli kadınların yüzde 87’si çoğunlukla stresli. Yüzde 82’sinin rahatlamaya vakti yok. Yüzde 96’sı fazladan paraları olsa bunu giyime, yüzde 77’si sağlık ve güzellik ürünlerine yatıracaklarını söylüyor.

Stres konusunda Meksikalı kadınlar yüzde 74 ile ikinci, Rus kadınlar ise yüzde 69 ile üçüncü. Gelişmiş ülkelerdeki stresli kadınların oranı ise İspanya’da yüzde 66, Fransa’da yüzde 65, ABD’de yüzde 53.

Gelişmekte olan ülkelerdeki kadınların yüzde 80’i kızlarının daha istikrarlı bir mali duruma, yüzde 83’ü de daha fazla eğitim imkanına sahip olacağını düşünüyor. Gelişmiş ülkelerdeki kadınların sadece yüzde 40’ı kızlarının daha istikrarlı bir mali duruma ve yüzde 54’ü de daha fazla eğitim şansına sahip olacaklarına inanıyor.

Yapılan çalışmada kadınların teknolojiyle ilişkileri de incelenmiş. Buna göre kadınlar cep telefonuyla her ay yüzde 28 oranında erkeklerden daha fazla konuşuyor, yüzde 14 oranında ise daha fazla kısa mesaj gönderiyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER