› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 17.11.2011

Yavru lüferleri nasıl kurtarabilirsiniz?

Lüfer avlanma boyu 20 cm olmasına rağmen, tezgahlar çinekoplarla dolu! Tezgahlar ve restoranlarda yavru lüfer gören herkes görev başına. İhbar edin, lüferinize sahip çıkın.

Lüfer Koruma Timi herkesin lüfer koruma timinin bir parçası olduğuna inanarak tezgahlarda ve restoranlarda çinekop görenleri göreve çağırıyor.

Yavru lüferleri nasıl kurtarabilirsiniz?

Nerede olduğu farketmez, siz de tezgahta ya da restoranda çinekop satıldığını görürseniz lütfen 174'ü arayın. Yetinmeyin konuyla ilgili her kuruma ve tüm yetkililere ulaşın. Gerçek birer koruma timi olarak görev yaparsak hep birlikte yavru çinekopların lüfer olduklarını görebileceğiz. Çocuklarımız "lüfer nasıl bir balıktı" demeyecek.

Lüfer Koruma Timi neler yapabileceğimize tek tek anlatıyor:

1. 174'ü arayın ve "yavru lüfer satış ihbarı yapmak istiyorum" deyin.

Sizden adres isteyecekler, Migros vs gibi tüm marketlerin adresleri online bulunuyor, geri kalan tüm tabelalı işletmeler için bir kartvizit istemenize bakar adres temini. Semt pazarı ya da sokaktaki tezgah için biraz daha gayret gerekiyorsa da, hemen yanında ya da önünde durduğu bir işletmenin adresini alın. Tezgah sahibine adını sormak da iyi fikir, onu da ekliyoruz biz ihbarlarımıza.

174 size bir numara verecek. Alın, kaydedin ve takibini de ihmal etmeyin.

2. Alo Gıda adresine yazılı ihbar yapın.

174'ü aramakla yetinmeyin, aynı ihbarı bir kez de evden ya da iş yerinizden alo174@tarim.gov.tr adresine mail yoluyla iletin. Bu adrese yapacağınız ihbarlara cep telefonunuzla çektiğiniz fotoğrafları da ekleyebilirsiniz, unutmayın!

3. Aynı ihbarı bimer@basbakanlik.gov.tr adresine de yapın.

BİMER yetkilileri gelen soru ve dilekçeleri "doğru" muhattaba ulaştırmakta muazzamlar. 15 gün içerisinde de kesin bir cevap geliyorlar. Bir ihbar da onlara yollayın.

4. Aynı ihbarı bir kez de İl Tarım Müdürü'nüze yapın.

Neticede lüferde av alt boyuna karar veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ise koyduğu kuralın uygulanmasından da İl Tarım Müdürü'nü sorumlu görmemiz en doğalı. İhbarınızı "gereğinin yerine getirilmesi" talebiyle noktalayın.

İstanbul İl Tarım Müdürü Ahmet Kaygusuz'a akaygusuz@istanbultarim.gov.tr'den ulaşılabilir.

5. Bir ihbar da İlçe Tarım Müdürü'nüze yapın!

Onlar da sahaya çıkmalı ve kuralın ihlal edilmesine engel olmakla mükellefler, görevlerini yerine getirmelerini talep edin.

İstanbul'un ilçe ilçe her bir tarım müdürlüğüne dair detaylı bilgi için:
http://www.istanbultarim.gov.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=877&Itemid=353

6. İhbar etme imkanlarından çevrenizi haberdar edin.

Pudra.com olarak herkesi balığına sahip çıkmaya ve bu haberde verdiğimiz lüferi kurtarabilmek için yapılacaklar listesini tüm çevresiyle paylaşmaya davet ediyoruz.

Tezgahlara birer dedektif gibi bakıp, sonra da ihbarda bulunarak gerçek bir Lüfer Timi olduğumuzu ispatlayalım.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER