› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 28.07.2011

Yaz yağmurları geliyor

Sıcaklar bunaltmaya devam ediyor. Ancak cumartesi gününden itibaren yaz yağmurlarıyla serinleyeceğiz.

Yüksek sıcaklık ve yüksek nem tüm Türkiye'yi kavuruyor. Marmara ve Batı Karadeniz'de ağustosla birlikte sıcaklıkta biraz düşüş olacak, hava sıcaklığı mevsim normallerine doğru inecek. Doğu bölgelerde ise kavurucu sıcaklar daha uzun süre, ağustosun ilk haftasına kadar sürecek.

Yaz yağmurları geliyor

Meteoroloji yetkililerine göre kavurucu sıcaklıkların nedeni, hava sıcaklığının güneşin altında 7 ila 10 derece daha yüksek hissedilmesi.

İstanbul'da bugün sıcaklık 34 derece olsa da hissedilen sıcaklık 37 dereceye kadar çıkacak. Bunun en büyük nedeni rüzgarın zayıf olması. Bu akşam da bunaltıcı geçecek ancak gece yarısından itibaren poyraz kuvvetlenecek. Cumartesi günü hafif yağmur da olabilir.

Marmara'da yarından itibaren poyraz yeniden sertleşecek ve cumartesi günü bölgede yaz sağanakları bekleniyor.

İç anadolu'da etkili olan sıcak hava dalgası bir hafta daha kalacak, en sıcak günler cumartesi ve pazar olacak. Yarın Kırıkkale, Nevşehir, Kayseri, Karaman boyunca termometre değeri yine 35-36 derece.

İzmir'de ve Bodrum boyunca Ege kıyılarında yarın rüzgar sertleşecek.

Cumartesi günü Trakya, Bursa, Bolu, Kastamonu ve Batı Karadeniz boyunca yaz sağanakları olacak. Yarın Trabzon-Artvin arasında yaz sağanağı bekleniyor.

Doğu Anadolu'da ise aşırı sıcaklar daha uzun süre kalacak.

Yağmur serinletse de yaz sıcağının olumsuz etkilerinden sakınmak gerekiyor. Yazın nasıl serinlersiniz? yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER