› 
 › 
BBC 23.08.2011

Yeni evlenen de boşanan da şişmanlıyor

Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre yeni evlenenler de yeni boşananlar da kilo alıyor. İşte, araştırmanın çarpıcı sonuçları...

ABD'de yapılan ve 22 yılı kapsayan araştırmaya göre medeni durumu değişen kilo alıyor.

Yeni evlenen de boşanan da şişmanlıyor

Amerikan Sosyoloji Derneği’ne sunulan araştırma kapsamında 10 bini aşkın denek, 1986 ile 2008 yılları arasında takip edildi. Deneklerin vücut kitle endekslerinin ve medeni durumlarının dikkate alındığı araştırmada, evli ve bekar olanların verileri karşılaştırıldı. Ohio Devlet Üniversitesi’nden araştırmayı yürüten uzmanlar, çiftlerde evlilik başladıktan ya da sona erdikten sonraki iki yıl, kilo alma riskinin arttığını tespit etti. Aşırı kilo alma eğilimi en çok yeni evli kadınlarda görüldü. Uzmanlara göre her bireyin sağlığı, eğitim düzeyi, iş durumu, hamile olup olmadığı gibi veriler göz önüne alındıktan sonra dahi evlilik ya da boşanmaya bağlı kilo alımı riski yüksek.

İngiltere Beslenme Vakfı’ndan Helen Riley, evlilik ve boşanmanın insanların yaşamında ciddi önem taşıyan değişiklikler olduğunu, yaşam şekillerine, yedikleri gıdalara dahi etki ettiğini söyledi. “Her insan bu tür bir değişiklikle farklı baş ediyor, o nedenle bu durum kimileri için olumlu sonuçlar da doğurabiliyor” dedi.

Evliliğe bağlı olarak vücut kitle endeksi üç puandan fazla yükselen kadınların oranı yüzde 33, üç puandan fazla arttığı vakaların oranıysa yüzde 48. Yeni boşanmış kadınlarda kilo alma riski yüzde 22, yeni evlenen erkeklerde yüzde 28, yeni boşanan erkeklerde bu oran yüzde 21.


BBC


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER