› 
 › 
Pudra.com 07.02.2013

Zekânızı test etmeye hazır mısınız?

Dünyanın en büyük üstün zekâlılar topluluğu Mensa, yeni üyelerini tespit etmek için çarşamba ve cuma günleri sınav uygulamasını başlattı.

Sadece zeka seviyesi Türkiye’nin en üst yüzde 2’lik dilimindeki kişilerin kabul edildiği dünyanın en büyük üstün zekâlılar topluluğu Mensa, yeni üyelerini tespit etmek için sınavlara başladı.

Zekânızı test etmeye hazır mısınız?

Mensa tüzüğüne göre sınavlara 18 yaşından büyük kişilerin katılabileceğini belirten Mensa Başkanı Alphan Manas, Mensa ÜYDD tarafından uygulanan "Genel Yetenek Testi"nin; İstanbul (Şişli ve Kadıköy), İzmir, Ankara, Bursa, Eskişehir ve Antalya'daki yetkili test merkezlerinizde çarşamba ve cuma günleri düzenli olarak uygulanmaya başlandığını belirtti. Afyon, Amasya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Isparta, Kütahya, Uşak, Sivas ve Van illerinde ise 100 adaya ulaşıldığında test düzenlenecek.

Yetişkinlikler için tasarlanmış teste yalnızca 18 yaş (Şubat 1995 doğumlu) ve üstündeki adaylar katılabiliyor. Test ile kişinin zeka seviyesinin ölçülmesi amaçlandığı için "Genel Yetenek Testi", kültürden bağımsız bir test ve özel bir bilgi birikimi gerektirmiyor. Teste hazırlık yapmaya da gerek yok. Test sonucuna göre genel nüfusun en üst yüzde 2’lik dilimine giren tüm adaylar Mensa üyeliğine hak kazanıyor.

Test sonuçları iki hafta içinde yetkili gözetmen psikolog tarafından değerlendirilerek yalnızca yüzde 2’lik zekâ dilimine girip girmediği adaya yazılı olarak bildiriliyor. IQ puanı veya testle ilgili diğer ayrıntılar ise açıklanmıyor.

Detaylı bilgi için: Mensa.org.tr


Etiket: zeka testi, iq, mensa
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER