› 
 › 
19.10.2017

İtalyan pizzası neden bu kadar lezzetli?

İtalyan mutfağının simgesi haline gelen pizzanın püf noktaları Pudra.com'da.

İtalya denilince akla ilk gelen pizzası oluyor. Özellikle Milano'da ve Napoli'de yediyseniz daha sonra yediğiniz hiçbir pizza güzel gelmiyor. Peki ama bunun sırrı nedir? İşte, İtalyan mutfağının simgesi haline gelen pizzanın püf noktaları:

Gerçek bir İtalyan pizzasının püf noktaları

1.Taş fırında pişirilmesi                                                                                                            Gerçek bir İtalyan pizzasının lezzetine varmanın yolu, yüzyıllardır kullanılan odun ateşinde saklı. Meşhur İtalyan pizzaları, tadının büyük bölümünü pişirildiği taş fırınlardan alıyor.
 
pizza2.Hamurunun dinlendirilmesi ve inceliği
İtalyan pizza ustaları, "Hamur yeterince dinlenmiş olursa, pizza da o kadar lezzetli oluyor" diyorlar. Milano pizzasının hamuru: un, doğal deniz tuzu ve özel sızma yağ ile hazırlanıyor. En az 12 saat dinlendiriliyor. Pizzanın en önemli püf noktası dinlendirilmiş hamurla, standart boyda ve incelikte hazırlanması. Milano usulüne göre yapılan pizzaların hamuru daha ince ve eski usulle elde açılıyor. Ayrıca diğer pizzalara göre hamuru daha az maya barındırıyor.


3.Sosundaki malzemelerin uyumu
Pizzanın olmazsa olmazı domates sosudur. Fesleğen ise, İtalyanlar için vazgeçilmez bir baharattır. Pizza sosu, sızma zeytinyağı, taze fesleğen kekik ve Antonella cinsi özel domateslerle lezzetine kavuşan İtalyan pizzası için kilit nokta, birçok farklı malzemenin olmasından ziyade, az ve birbiri ile uyumlu ürünlerin kullanılmasıdır.

4.Taze ürünlerin kullanılması
Gerçek İtalyan pizzası konserve kullanılmadan, sadece taze ürünlerle, günlük sos ve taze sebze, et ve deniz ürünlerinin pişirilmesi ile elde ediliyor.
 
5.Malzemelerin ana vatanının İtalya olması
Mozzarella, sadece manda sütünden yapılan bir peynirdir. Mozzarella'nın İtalya'daki ana vatanı Campania bölgesi. Bölgede özellikle Salerno'ya bağlı kasabalarda ve Napoli yakınlarındaki Caserta kasabası civarında üretiliyor. İtalyanların dünyaca ünlü Mozzarella, Burrata, Ricotta ve Mascarpone gibi peynirleri pizzaya o meşhur lezzetli tadı veriyor.


EN ÇOK OKUNANLAR
bubble tea bobajoy 2
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER