› 
 › 
Pudra.com 31.10.2013

Lezzet haftası 4 Kasım’da başlıyor!

Fransa’da 1990’dan bu yana geleneksel olarak yapılan ‘Lezzet Haftası’, ilk kez İstanbul’da Gastronomi dünyasının ünlülerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Le Cordon Bleu İstanbul ve Fransız Kültür Merkezi işbirliği ile 4-8 Kasım tarihleri arasında Özyeğin Üniversitesi’nde ve Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleşiyor. Değişen yeme içme alışkanlıkları yiyecek içecek sektöründeki endüstriyelleşme nedeniyle kaybolan lezzet anlayışı ve unutulan yerel ürünler, gastronomi dünyasından ünlü konukların vereceği konferanslar ve gastro-show’larla zenginleştiren ‘Lezzet Haftası’ tüm dünyadan gastronomi meraklılarını kendine çekeceğe benziyor.

Lezzet haftası 4 Kasım’da başlıyor!

Lezzet alanında eğitimi desteklemek üzere düzenlenen Lezzet Haftası , Türkiye’nin en büyük kahve ithalatçılarından Kivahan’nın kurucusu Özen Demircioğlu, Osmanlı Mutfak Kültürü üzerine yaptığı incelemeler ve çeşitli gazetelerdeki köse yazılarıyla tanınan akademisyen ve yazar Artun Ünsal, Türkiye’nin Gourmet Ödüllü en iyi sağlık ve beslenme kitabı “Beyaz Unsuz Şekersiz Hamur İşleri”nin yazarı Arzu Aygen, yazar Nedim Atillla, yazar Ayfer Lavi gibi ünlüleri ağırlayacak.

Dersler, “Meilleur Ouvrier De France” ünvanlı şeflerden
Le Cordon Bleu Programları dünya çapında prestijli yarýþmalarda ödüller kazanmýþ, “Meilleur Ouvrier de France” gibi ünvanları elde eden isimler tarafından veriliyor. Master Chef Gilles Company mutfak derslerini, MasterChef Christophe Bidault pastacılık derslerini yönetiyor. Şefler, sadece klasik Fransız Mutfağı’nı değil, Dünya mutfaklarını ve uluslararası pastacılık tekniklerine dair deneyimlerini Le Cordon Bleu öğrencileriyle paylaşacak.

Lezzet Haftası ve program hakkında detaylı bilgi www.ozyegin.edu.tr/lecordonbleuistanbul
Telefon: (0216) 564 93 98


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER