› 
 › 
Radikal 10.05.2012

Anneler 'pahalı hediye' seviyor!

Annelerin Anneler Günü'nde istedikleri hediyelerin başında mücevher geliyor. Annelerin yüzde 8'i ise hiçbir şey istemezken, araştırmaya göre annelerin bugüne kadar en çok aldıkları hediye çiçek.

DORinsight araştırma şirketi tarafından yapılan Anneler Günü Hediye Tercihleri Araştırması tamamlandı. 18 yaş üzeri tüketicilerin tercihlerine bakılan araştırmada, annelerin en çok istedikleri hediyeler belirlendi.

Anneler 'pahalı hediye' seviyor!

74 ilden 1059 kişinin katıldığı ankette, en çok istenen hediye olarak mücevher öne çıktı. Annelerin yüzde 21’i 2012 yılında mücevher isterken, onu yüzde 11 ile ayakkabı ve yüzde 9 ile küçük ev aletleri takip etti. Annelerin yüzde 8’i ise, hediye olarak bu yıl hiçbir şey istemediklerini belirtti.

Annelerin yüzde 28’i, istedikleri ancak bir türlü alınmayan hediye olarak da mücevheri gösterdi. Annelerin alamadıkları hediyeler listesinde ikinci sırada yüzde 19 ile otomobil, üçüncü sırada da yüzde 16 ile seyahat geldi. Annelerin yüzde 11’i ise hayal ettikleri ya da alınmasını bekledikleri bir hediye olmadığını belirtti.

En çok çiçek alınıyor
Araştırmaya göre, annelerin bugüne kadar en çok aldıkları hediye çiçek. 18–34 yaş arasındaki genç annelerin üçte birine çiçek hediye edildiği görüldü. 35 yaş üzeri annelerin dörtte birine ise giysi hediye edilmiş durumda. 18–24 yaş grubu haricindeki tüm yaş gruplarındaki annelere en sık verilen üçüncü hediye ise mücevher.

Bu yıl en çok kıyafet alınacak

Ankete katılanlara bu yıl kendi annelerine ne hediye almayı düşündükleri sorulduğunda kadınların yüzde 23’ü, erkeklerin yüzde 20’si ‘giysi’ yanıtını verdi. Erkeklerin yüzde 15’i küçük ev aletleri almayı düşündüğünü belirtirken bu oran kadınlarda yüzde 17 oranında. Bununla birlikte erkeklerin yüzde 16’sı, kadınların yüzde 10’u bu yıl annelerine hediye almayacaklarını söyledi.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER