› 
 › 
Pudra.com 06.02.2014

Başarılı bir iş görüşmesi için taktikler

İş görüşmesine tamamen hazır mısınız? Başarılı bir iş görüşmesi için neleri biliyor olmalısınız? İşte yanıtı...

Kendinizi bilin: Mülakatınız var ve özgeçmişiniz ve ön yazınızla ilgili sorulacak sorulara hazırlıklı olmalısınız. Öncelikle kendinizi nasıl anlatacağınızı düşünün. Sizi diğer adaylardan ayıran özelliklere yoğunlaşın. İşi geliştirmek için neler yapabileceğinizi bilin. Ayrıca tipik mülakat sorularına da hazırlık olun. "Kariyer hedefiniz nedir? Son işinizden neden ayrıldınız?" gibi.

Başarılı bir iş görüşmesi için taktikler

Özgeçmişinizi bilin: İşveren sizi tanımadığından elinde sadece sizin özgeçmişiniz var. Görüşmeye gitmeden muhakkak kendinize de bir kopyasını alın. Belli bir bölümünden parça parça soru sorulabileceğinden arada göz atmanız gerekebilir. Örneğin bir işte elde ettiğiniz başarı aklınızda kalmamış olabilir ve soru sorulduğunda şaşırabilirsiniz. Bu da işveren de güvenilmez bir izlenim bırakabilir. Bu tip durumları önlemek için özgeçmişinizi iyice bilin.

Şirketi bilin: Şirketin koltuklarında oturup etrafı seyretmeye gitmiyorsanız, önceden mutlaka firmayı araştırmanız gerekir. Artık internetin çok yaygın ve hemen hemen her şirkeyin bir web sayfası olduğunu düşünürsek, şirket hakkında bir şey bilmemenizin herhangi bir bahanesi olamaz. Bu yüzden gitmeden küçük bir araştırma yapmak görüşmenin gidişatı için iyi olacaktır.

Sormak istediklerinizi bilin: İlgisiz görünen adayların mülakatta başarılı olması neredeyse imkansız. Cevaplarını bilmek istediğiniz ve cevaplarını bilmeniz gereken şeyleri sorun. Gitmeden önce bunları listeleyin.

Mülakatçınızı bilin: Eğer mülakatçınızı önceden öğrenme şansınız varsa bunu kesinlikle öğrenin. Onun hakkında biraz araştırma yapmak görüşmek sırasında çok işinize yaracaktır. Onu tanımanız ve kariyeri hakkında bilgi sahibi olmanız onu etkilemenize yardım edecektir.

Yenibiris.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER