› 
 › 
Pudra.com 19.11.2013

Çalışanı takdir etmenin 5 yolu

Bir iş yeri sahibiyseniz, çalışanlarınızın mutlu, huzurlu ve verimli çalışması için size düşen, onları takdir etmek. İşte onlara teşekkür etmenin yaratıcı yolları...

Çalışanın iş yerindeki motivasyonunu artırmak, daha mutlu ve verimli çalışmasını sağlamak için işverenlere düşen, çalışanını takdir edip ona teşekkür etmek. Fastcompany.com, çalışana teşekkür etmenin yaratıcı yollarını şöyle sıralıyor:

Çalışanı takdir etmenin 5 yolu

  • Teşekkür etmek erdemdir. Bazen, gerektiği kadarını yapmakla elinden gelenin en iyisini yapmak arasında bir teşekkür kadar mesafe olabilir.

  • Kişisel iletişim kurun. Interchanges şirketinin CEO’su Chris Patterson’un mesaiye kalan çalışanlara ve ailelerine hitaben el yazısıyla yolladığı “teşekkür” kartları size ilham verebilir.

  • Zaman değerlidir. Hak ettiğine inandığınız çalışanlarınıza “zaman verin”. Ödül olarak bir saat fazla öğle arasına çıkmak için bütün işler hızlanabilir.

  • Ufak ama doğru hediyeler büyük sonuçlar verir. Kişisel meraklarına göre ödüllendirebilirsiniz: Çift kişilik konser bileti, hediye çeki gibi.

  • Değiyorsa kurallar esnetilebilir: İş yerinde mutlak eşitlik olamaz. Her zaman birileri daha çok emek veriyordur. Buna inandığınız bir durumda iş yeri adaletine ciddi zararlar vermeden kuralları bireye özel esnetebilirsiniz. Sabahları uyanamayan bir tasarımcı; donanımlı ve çalışkansa, biraz daha geç gelip geç çıkabilir.

    Yenibiris.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER