› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 01.11.2016

Daha sağlıklı olmak için iş arkadaşlarınızla iyi geçinin

Araştırmalara göre çalışma arkadaşlarınızla güçlü sosyal ilişkiler kurmak hem fiziksel hem de bedensel sağlığınızı korumaya yardımcı oluyor.

İş arkadaşlarınıza kimi zaman kızıp öfkelendiğinizi tahmin edebiliyoruz. Belki de her şeye rağmen cuma akşamları için birlikte plan yapmaktan kendinizi alıkoyamıyorsunuz. İşinizden tam anlamıyla memnun olmasanız dahi, takım arkadaşlarınızla kurduğunuz samimiyet çalışma hayatınızı daha keyifli kılıyor. Yeni araştırmalar, ofis ortamında ne kadar sağlam sosyal bağlar oluşturursanız o kadar sağlıklı olacağınızı kanıtlar nitelikte.

Daha sağlıklı olmak için iş arkadaşlarınızla iyi geçinin

Personality and Social Psychology Review’de (Kişilik ve Sosyal Psikoloji İncelemesi) yayınlanan, 19 bin katıldığı araştırmaya göre şirket çalışanlarıyla daha yakın ilişkiler kuranlar daha sağlıklı bir yaşam sürdürmesinin yanı sıra işini kaybetme riskiyle daha az karşı karşıya kalıyor. Bu iddia kulağınıza fazlasıyla klişe mi geldi? Araştırmanın başındaki isim Dr. Niklas Steffens, örgütsel özdeşleşmenin sağlıkla bağlantısını gösteren ilk geniş kapsamlı araştırmayı hazırladıklarını belirtiyor.

Araştırmaya dahil olan 19 bin katılımcı söz birliği içinde. İş arkadaşlarına karşı olumlu intiba içinde olduğunu bildiren katılımcıların hem fiziksel hem de zihinsel sağlığı diğerlerinden daha iyi durumda. Ayrıca bir sosyal gruba ait olmanın verdiği sorumluluğun katılımcılar üzerinde psikolojik avantajlar sağladığı gözleniyor.
daha sağlıklı olmak için iş arkadaşlarınızla iyi geçinin




















Biraz da araştırmanın şaşırtıcı sonuçlarına göz atalım. İş ortamındaki ilişkilerin sağlıkla olan bağı kadınlarda daha az görülmüş. Steffens, ataerkil kültürün baskın olduğu çalışma şartlarında kadınların hissettiği izolasyona dikkat çekiyor.

İş yerinde sosyal bağları güçlenlendirme konusunda kilit rol oynayan kişileri de unutmamak gerek. Aidiyet duygusunu perçinleyen liderlerin yalnızca takım arkadaşlarının sağlığına değil, şirketin genel olarak performansına da katkısı bulunuyor.

Stresten uzak ve sağlıklı bir yaşama giden yolun sandığınız kadar zorlu ve karmaşık olmadığını hiç düşündünüz mü? Belki de iş arkadaşlarınızla iyi geçinmek problemleriniz için aradığınız çözüm olabilir!

Kaynak: www.brit.co


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
İşyerinde mutlu çalışmak için 15 yöntem
İşyerinde kendi içimizdeki armoni, sevgi ve mutluluğu sağlamak için neler yapabiliriz? Ünlü Zen Budist Üstad Thich Nhat Hanh'ın önerileri pudra.com'da.

İşyerinde mutlu olabilmek için 7 öneri
Günümüzün çoğunu geçirdiğimiz işyerimizde mutlu olmamız oldukça önemli. Yüksek motivasyonlu ve mutlu bir çalışma hayatı için 7 öneri...

Yakın kız arkadaşlar sağlığa iyi geliyor!
Neşelendiğimizde kahkahalarımızı, dertlendiğimizde sıkıntıları paylaştığımız yakın kız arkadaşların sağlığımıza iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlandı.

Negatif düşünceler bizi hasta ediyormuş!
Her şeyden şikayet etmek ve sürekli negatif düşünceler içinde olmak hem ruhsal hem de fiziksel olarak beynimizi etkiliyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER