› 
 › 
Pudra.com 16.04.2012

İş hayatına girmek isteyen kadınlara destek

Kadın istihdamını, iş yaşamına girmek ya da dönmek isteyen kadınları desteklemek amacıyla başlatılan "Geleceğim, Geliyorum" projesinde son başvuru tarihi bugün.

İş hayatında kadfın istihdamını desteklemek amacıyla Secretcv.com ve Koçluk Platformu Derneği (KPD) işbirliğiyle gerçekleştirilen “Geleceğim, Geliyorum” sosyal sorumluluk projesi, iş yaşamına adım atmak isteyen ya da dönmek isteyen kadınların iş arama süreçlerini ve gelecek planlamalarını özgüven ve yüksek motivasyonla gerçekleştirmelerini sağlamayı amaçlıyor.

İş hayatına girmek isteyen kadınlara destek

Kendi potansiyeli keşfetmek ve iş dünyasına adım atmak isteyen kadınlara yol gösterecek olan proje kapsamında; adaylara “CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri” eğitimi verilecek ve akabinde kişisel olarak kendilerine tayin edilecek koçlardan “4 seans koçluk hizmeti” almaları sağlanacaktır. Son olarak yapılacak bir değerlendirme toplantısıyla proje sona erecek.

Başvuruları www.secretcv.com üzerinden alınmaya başlayan proje başvuru için son gün, bugün. Başvuran adaylardan seçilen kadınlar için koçluk seansları başlayacak ve birinci etap haziran ayında tamamlanacak.

İş hayatında kadınların sayısının günden güne arttığını vurgulayan Secretcv.com Genel Müdürü Okan Tütüncü, bu artışın yeterli olmadığını ve kadın istihdamının desteklenmesi gerektiğini beirterek, “Aralık 2011 itibariyle işgücüne katılım oranı toplam nüfusa göre %48,5 oldu, kadınların iş hayatına katılım oranı ise %27,4 olarak gerçekleşti. Bu oran %51.6’lık dünya ortalamasıyla kıyaslandığında oldukça düşük kalıyor. Hala kadının asli görevi ev işleri ve çocuk bakımı olarak görüldüğü için kadınlarımız hem bu yaklaşımı değiştirmek için uğraşıyor hem de ekonomik özgürlüklerini kazanmak için iş hayatının içine girmek istiyorlar” dedi.

Projeden beklenen sonuçlar
  • İş arama sürecini planlamaları, sürece istekle hazırlanmaları,
  • Özgeçmişlerini sektör ihtiyaçlarına uygun halde güncellemeleri,
  • Mülakat sırasında dikkat etmeleri gereken hususları öğrenmeleri,
  • Hedef ve iç motivasyon yönetimiyle yaşam kalitelerini artırabilmeleri,
  • Önyargısız ve farklı bakış açılarıyla kendilerini ifade edebilmeleri,
  • İmaj, zaman ve stres yönetimini uygulayabilmeleri,
  • Koçluk sisteminin desteğiyle, katılımcıların gelecek planlarını kendilerinin oluşturmaları hedefleniyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER