› 
 › 
Yenibiris.com 27.12.2012

İş hayatında iyi ve hesaplı giyinebilmek için pratik ipuçları

İş yerinde her gün değişik ve güzel giyinmek pahalıya mal olabilir. Ama hesaplı ve doğru yatırımlar yaparsanız hem bütçeniz sarsılmaz hem de iş hayatında şıklığı yakalarsınız.

Giyim başı maliyete bakın ve şunu düşünün: Bu parçaya bu parayı veriyorum, ben bunu kaç kez giyerim? Neyle giyerim? Kaç sezon kullanabilirim?

İş hayatında iyi ve hesaplı giyinebilmek için pratik ipuçları

Neye yatırım yapmalı?
- Koyu renk takım elbise
- Şık bir çanta
- 2 çift ayakkabı

Bunları çeşitlendirecek gömlek, bluz gibi iç detaylarda ekonomik tercihlerle seçenekler çoğaltılabilir. Üstelik bu parçalar tene giyildiği için her giyimde yıkanır, bu da yıpranmayı artırır. Dolayısıyla kısa sürede yenilenecek parçalardır, diğerlerinden farklı olarak.

Öte yandan yatırım parçaları dediğimiz takım, etek ceket gibi kıyafetler, ayakkabılar seri sonu mağazalarında her daim daha uygun bütçelerle bulunabilir. Bu tip mağazalar artık şehrin içine kadar indi alışveriş merkezleri sayesinde. Klasik bir siyah pantolon, lacivert etek, blazer ceket arıyorsanız, bu noktalar doğru seçenekler olur.

Aksesuvar
Erkekte kemer ve kıravat, kadında da çanta ve takıların giysiye etkisi önemlidir. Eski, yıpranmış ya da kalitesiz aksesuvarlar kıyafetiniz ne kadar kaliteli olursa olsun, görüntüye zarar verir. Markası ve nerden alındığı değil, kıravatın takımı nasıl tamamladığı, kolundaki çantanın şekli-boyutu, derisi, rengi, kıyafete nasıl uyum sağladığı önemli detaylardır.

Çok güzel bir takım, içinde ütülü gömleği bakımlı ayakkabıları olsa bile elinizde yıpranmış, derisi soyulmuş ya da şekli şemali hafta sonu giyime uygun bir çantayla görüntüyü tamamlayamazsınız.

Profesyonel şıklık uygunluk gerektirir. Vermek istediğiniz mesaja, sektöre, işinize, mevsime hem de birbiriyle uygunluk ve uyum önemlidir. Üzerinizdekilerin bütünü uyum içinde olmalıdır.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER