› 
 › 
Pudra.com 09.07.2013

Kadın girişimcilere burslu eğitim desteği

Kendi işinizi kurduysanız ve yeterli imkanınız yoksa "10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı" size girişimcilik ve işletme eğitimi verebilir. Bu yıl 130 kadının yararlanağı burs için son başvuru tarihi 15 Temmuz.

Küresel finansal hizmetler şirketi Goldman Sachs tarafından 2008 yılında başlatılan 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı, halen 43 ülkede yürütülen bir sosyal sorumluluk projesi. Program dünya genelinde işini kurmuş ancak yeterli imkanlardan yoksun 10.000 kadına girişimcilik ve işletme eğitimi vererek işlerini büyütmelerine destek olmayı amaçlıyor. Dünyada 90’ın üzerinde akademik kurum ve sivil toplum kuruluşu tarafından yürütülen program, Türkiye’de Özyeğin Üniversitesi ve Goldman Sachs Vakfı işbirliği ile 2009 yılında hayata geçirildi. Dört yıl sürecek projenin temel hedefi; işlerini büyütme potansiyeline sahip 400 kadına eğitim vermek.

Kadın girişimcilere burslu eğitim desteği

Ücretsiz eğitim şansı
Eğitim programı, işini yönetebilmesi için gerekli işletme eğitimini alamamış kadınların konu ile ilgili tüm eksiklerini kapatmayı hedefleyecek şekilde düzenlenmiş altı modülden oluşuyor. Üç dönem halinde yıl içine yayılan tüm eğitimler burslu olarak veriliyor ve katılımcılardan hiçbir ücret talep edilmiyor. Global dünyanın gerektirdiği yönetim becerileri ve bilgi donanımları ile programdan mezun olan kadınların yüzde 83’ü işlerini büyütmeyi başarırken, yüzde 77’si yeni işe alımlar yaparak istihdama önemli katkı sağladı. İlk yılından itibaren büyük ilgi gören program kadın girişimcilere profesyonel bakış açısı ile beraber cesaret ve özgüven de aşılıyor.

Kimler başvurabilir?
Yeni dönem eğitimlerine işini büyütmeyi kendine hedef koyan, en az lise mezunu, işletme lisans veya yüksek lisans eğitimi almamış, daha önce bu tür eğitimlerden maddi koşulları nedeniyle yararlanamamış, en az iki yıllık iş tecrübesine sahip, 3 aya yayılmış 6 haftalık programa katılabilecek durumda olan bütün girişimci kadınlar başvurabilecek.

Son başvuru tarihi 15 Temmuz!
Programdan yararlanmak isteyen kadın girişimcilerin, 15 Temmuz 2013 tarihine kadar www.10000kadin.org adresinden başvurularını yapmaları gerekiyor.



Program hakkında detaylı bilgi için:
www.10000kadin.org
Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi telefon: 0216 564 96 93


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER