› 
 › 
Pudra.com 16.11.2011

Koç Üniversitesi sosyal girişimciler arıyor!

Koç Üniversitesi, Global Sosyal Girişimcilik Yarışması için sosyal girişimciler arıyor. Hem toplumsal hem de ekonomik açıdan yaratıcı bulunan girişimciler, projelerini geliştirecek para ödülleri kazanma ve uluslararası arenada duyurma fırsatı yakalayacaklar.

Koç Üniversitesi, UC Berkeley Haas İşletme Okulu ve Columbia Üniversitesi ile gerçekleştirdiği işbirliğiyle Global Social Venture Competition’ı (Global Sosyal Girişimcilik Yarışması-GSVC) Türkiye’deki sosyal girişimcilerle buluşturuyor. Her yıl düzenlenen GSVC sayesinde hem toplumsal hem de ekonomik açıdan yaratıcı bulunan girişimciler, projelerini geliştirecek para ödülleri kazanma ve uluslararası arenada duyurma fırsatı yakalıyorlar. Global Girişimcilik Haftası’nda projeye start veren Koç Üniversitesi, yarışmanın ilk aşaması için başvuruları 19 Ocak 2012 tarihine dek kabul ediyor.

Koç Üniversitesi sosyal girişimciler arıyor!

Koç Üniversitesi önemli sosyal konulara hitap eden yeni sürdürülebilir gelişimleri desteklemek, sosyal girişimcilik bilincini artırmak ve geleceğin sosyal girişimci liderlerini yetiştirmek amacıyla Global Social Venture Competition’ı (Global Sosyal Girişimcilik Yarışması-GSVC) Türk girişimcilerle buluşturuyor. Global Girişimcilik Haftası’nda start verilen yarışma kapsamında finansal ve sosyal değere sahip proje yaratıcıları kendilerini küresel çapta sınama imkanı buluyor.

Global Social Venture Competition gelecek vaat eden girişimcilere rehberlik ve tanınma fırsatı ile fikirlerini gerçek birer sosyal değere dönüştürme olanağı sağlayan dünyanın önemli sosyal iş planı yarışmalarından biri olarak tanınıyor. UC Berkeley’in Haas İşletme Okulu MBA öğrencilerinin inisiyatifiyle gerçekleştirilen GSVC, geçen sürede Amerika, Avrupa ve Asya’daki işletme okullarıyla gerçekleştirdiği ortaklıklarla uluslararası gönüllü jüri topluluğu, rehberler ve öğrenciler tarafından desteklenen global bir ağa dönüşmüş bulunuyor.

Koç Üniversitesi’nin UC Berkeley Haas İşletme Okulu ve Columbia Üniversitesi’yle gerçekleştirdiği ortaklık sonucunda Türk girişimcilerle buluşacak olan GSVC ile her yıl dünyanın dört bir yanından girişimciler ve STK’lar projelerini geliştirebilmeleri için sunulan para ödülünü kazanabilmek, işlerini tanıtmak ve profesyonel bir geri kazanım elde etmek üzere birbirleriyle yarışıyor. 1999 yılından beri düzenlenen GSVC, şimdiye dek sosyal girişimcilere yarım milyon USD ödül sunmuş, yeni girişimcileri yatırımcılara tanıtmış ve yeni nesil sürdürülebilir sosyal girişimci bir kitle yaratmış bulunuyor.

Türk girişimcilerin sesini tüm dünyaya duyurmak ve sosyal girişimciliği ülkemizde yaygınlaştırmak amacıyla GSVC ailesine katıldıklarını bildiren Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Umran İnan konuyla ilgili şunları aktarıyor: “Sosyal girişimcilik hem kar hem de sosyal etki sağlayabilen teşebbüslerdir ve Global Social Venture Competition da bu teşebbüslerin niteliğini ve niceliğini artırmak üzere başlatılmış, global çapta önemli bir oluşumdur. GSVC Yale İşletme Okulu, London İşletme Okulu, Indian İşletme Okulu, Geneva Uluslararası Üniversitesi ve SVC-Korea gibi önemli eğitim kurumları tarafından desteklenmektedir. İşletme okullarının inisiyatifinde düzenlenen bu yarışma özellikle yeni nesil girişimcileri, işletme öğrencileri ve STK’ları bir yandan dünyamızın karşı karşıya kaldığı ciddi tehditlere çözüm yolları aramaya, bir yandan da sürdürülebilir, ölçülebilir ve kar edebilir girişimcilik fikirleri yaratmaya teşvik ediyor. Ülkemizdeki genç dimağların ve yaratıcı proje sahiplerinin böyle bir şansa ve deneyime ihtiyaç duyduklarına inanarak, bu prestijli topluluğun bir üyesi olmak ve ülkemizdeki projelerin değer kazanmasına katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz”.

Yarışma üç aşamada gerçekleşiyor
Global Social Venture Competition, üç aşamada gerçekleşiyor. Öncelikle Yönetici Özetleri girişimciler tarafından yarışma kuruluyla paylaşılıyor. Ardından Bölge Finalleri gerçekleştiriliyor ve bu elemeden geçen yarışmacılar Global Finaller’de ilk üçe girebilmek için mücadele veriyor. Tüm aşamalarda sosyal girişimciler yarattıkları projelerin sosyal, finansal ve çevresel değerlerini yarışma kurulu ile paylaşıyor. Yarışmanın en önemli koşulu olarak ise her ekipte mutlaka bir işletme okulu öğrencisi ya da yeni mezununun olması gerekliliği bulunuyor.

Koç Üniversitesi bu yıl ilk kez uluslararası arenada yarışacak olan Türk girişimcilere danışmanlık yapma amacıyla kasım ve aralık ayları boyunca eğitim ve atölye çalışmaları düzenleyecek. Bu çalışmalar özellikle yarışmanın ilk aşaması olan Yönetici Özetleri’ne odaklanacak. Koç Üniversitesi 19 Ocak 2012 tarihine dek teslim edilecek Yönetici Özetleri’nin ardından seçilecek ekiplere diğer aşamalarda da bire bir destek ve danışmanlık sunuyor olacak.

GSVC 2012’ye katılım için Türk girişimcileri, işletme öğrencileri ve STK’lar 19 Ocak 2012 tarihine dek Yönetici Özetleriyle Koç Üniversitesi’ne başvurabilecekler. Başvuru koşulları, yarışma şartları ve ayrıntılı bilgiye ulaşmak için tıklayın.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER