› 
 › 
Pudra.com 12.09.2011

Kurumların yarısı çalışanların önerilerine kulak asıyor

Araştırmaya göre, kurumların %40,66’sı çalışanların kendilerini değerli hissetmelerini sağlayan "öneri sistemi" ile sorun çözümünü amaçlarken, sadece %29,69’u çalışanları motive etmek için etkinlikler düzenliyor.

Türkiye Personel Yönetimi Derneği'nin (PERYÖN) kurumsal üyelerine ulaşarak gerçekleştirdiği ankete göre, kurumların yüzde 40,66’sı çalışanların kendilerini daha değerli hissetmeleri ve aynı zamanda onların çalıştıkları şirkete bağlılıklarını artıran öneri sistemi ile sorunların çözümünü amaçlıyor.

Kurumların yarısı çalışanların önerilerine kulak asıyor

Ankete katılanların yüzde 29,69’u çalışanları motive etmek için anket-öneri sistemi ile kültürel ve eğlence amaçlı etkinlikler düzenlediklerini belirtiyor. Şirketlerin yüzde 31,25’i ise çalışanlarına kültürel/eğlence amaçlı herhangi bir etkinlik düzenlemiyor.

Ankete göre, kurumların yüzde 32’si yeni işe başlayan çalışanlarına biçimsel yaklaşıma göre 3-4 günlük bir oryantasyon programı uyguluyor. Oryantasyon programları bir günden kısa olan kurumların oranı ise yüzde 24 olarak gerçekleşiyor.

İstifa eden çalışanlara özel anket
İşletmelerin en değerli kaynağı olarak kabul edilen çalışanlar, işten ayrılma kararı verdiklerinde, bu kararlarının gerisinde yatan sebeplerin öğrenilmesi için kurumlar çalışanlar ile özel görüşme konusunda titiz davranıyor. Ankete katılan kurumların yüzde 31’i istifa eden çalışanlarla, işten ayrılma nedenleri ile ilgili anket veya özel görüşme yapıyor. İşten ayrılmak isteyen çalışanlarıyla sadece çıkış görüşmesi gerçekleştiren kurumların oranı yüzde 37. Sadece anket uygulaması gerçekleştiren kurumlar ise yüzde 10 düzeyinde kalıyor.

İşten ayrılanlarla ilgili herhangi bir uygulaması olmayan kurumlar ise anket katılımcılarının yüzde 19’unu oluşturuyor.

Prim ve hediye sistemi uygulanmıyor
Ankete katılan kurumların yüzde 61’i çalışanlarına yılbaşında hediye veya ikramiye vermediklerini belirtiyor. Ankete katılan şirketlerin yalnızca yüzde 15’i çalışanlarına hem hediye hem ikramiye verdiklerini belirtiyor. Ankete katılan kurumların yüzde 18’i çalışanlarına yılbaşında hediye verirken, yüzde 6’sı çalışanlarına ikramiye uygulaması yaptığını belirtiyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER