› 
 › 
02.11.2017

Sertab Erener'den İclal Aydın'a: Hadi Yüreğim, Ha Gayret!

Oyuncu ve Yazar İclal Aydın, Dijital Topuklar 2017 etkinliğinde kendi hayatının dönüm noktasını “dijital topuklu” katılımcılarla paylaştı.

Her başarılı kadının bir hikayesi vardır. Gidilen yolda çekilen sancılar, sıkıntılar; bazen hıçkıra hıçkıra ağlamalar olsa da önemli olan vazgeçmemektir. İleride de o günleri hatırlayıp geçmişe teşekkür etmek gerekir.

Sertab Erener’den İclal Aydın’a: Hadi Yüreğim, Ha Gayret!
 
İşte biz de bu teşekkürlerden birini 1 Kasım 2017 Salı günü Uniq Hall İstanbul’da gerçekleşen Dijital Topuklar 2017 etkinliğinde İclal Aydın’ın hikayesinde bulduk.
 
“Yazan Kızlar Kardeştir”
 
İclal Aydın, Dijital Topuklar etkinliği kapsamında "Yazan Kızlar Kardeştir" başlıklı değişim hikayesini katılımcılarla paylaştı. Çünkü onun da geçmişinde de küçük İclal'e teşekkür ettiği bir hikayesi vardı.
 
Ankara’da üniversite okuyan İclal’in bu değişim hikayesi Berlin’e taşınmasıyla başlar. Tiyatro oyuncusu olmak istiyordur fakat maaşı yetmemektedir. Bunun için birçok ek iş yapar. Bunlardan biri de bulaşıkçılıktır.
 
iclalBir gün Berlin'de çalıştığı restoranda müşteriler bir türlü gitmek bilmez. İclal Aydın "o son dublelerini bitirip kalkmaları için gözlerinin içine bakmıştım." diyor gülerek hikayesini anlatırken...  Son otobüsler kalkmış, metro saati çoktan geçmiştir ama Genç İclal’in çalıştığı restorandaki müşteriler restoranda oturmaya devam eder. Gittiklerinde de iş işten geçmiş olur. Aydın, dışarıya adımını attığı anda sağanak yağmurla karşılaşır ve ne yapacağını bilemez. O zamanın parasıyla haftalık 60 mark alan Aydın, tek seferde taksiye 20 mark vermek istemez. Uzun süre ne yapacağını bilemez halde düşünürken gözünü karartır ve yine de taksiye binmeye karar verir. Tam elini uzatır, taksiye "Dur!" diyecektir ki elini çantasına attığında cüzdanını sabah çaldırdığını hatırlar. Ne yapacağını bilemez ve Berlin sokaklarında bir kenarda hıçkıra hıçkıra ağlamaya başlar. O sırada onun ağladığını gören yaşlı biri yanaşıp şu sözleri söyler:
 
"Ağladığınız şey her ne ise her şeyi alacak ve götürecek. Bırakın alsın ve götürsün, siz sakince seyredin. Sonrasında çok değerli bir şeyi getirecek: Yeni ve güçlü seni!"
 
“Hadi Yüreğim, Ha Gayret!”
 
İclal Aydın bu sözlerin üzerine durur ve gülümser. Walkman'ini takıp evine doğru yürümeye başlar. Çalan müzik, Sertab Erener'den "Hadi Yüreğim, Ha Gayret!"tir.
 
İclal Aydın hikayesini şu sözler ile tamamlıyor: İşte o an hayatımın dönüm noktasıydı.
 
"Kadınlar birbirini desteklemeli"


Oyunculuk yapma hayalini gerçekleştirdiği hayat yolunda karşısına çıkan yazarlıkta da son derece başarılı olan İclal Aydın, etkinlikte yaptığı konuşmada, kadınların her konuda birbirlerini desteklemesi gerektiğinin altını çizdi.
 
"Olumsuz eleştiri yapmaktan kaçının"
 
İclal Aydın’ın altını çizdiği bir diğer nokta ise son günlerde dijital platformlar üzerinde kadınların birbirlerine karşı yaptıkları olumsuz eleştiriler oldu. "Sürekli kötü olanları dile getirmek ve eleştirmek yerine birbirimizi geliştirmek amacı ile güzel olanları yazmalı, kadının kadınla kardeş olduğunu hatırlatmalıyız" diyen İclal Aydın, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Kendi yolunuzdan vazgeçmeyin, her zaman daha fazlasını yapın ve daima ileriye gidin. Bunu yaparken de kimsenin yolunda engel olmayın. Kadınların kardeş olduğunu gösterin ve birlikte başarın"
 
İclal Aydın'a bizimle bu motive edici hikayesini ve görüşlerini paylaştığı, kadının gücünü anımsattığı için bir kadın ve yaşam platformu olan Pudra.com olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz ve sözlerimizi Dijital Topuklar etkinliğinde çok kereler dile getirildiği gibi şu şekilde tamamlamak istiyoruz: Attığımız her adımla topuklarımızın sesi dünyayı değiştirecek!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER