› 
 › 
Hürriyet 30.07.2012

Tatili kariyer fırsatına dönüştürmek mümkün

Tatil demek her zaman aylaklık etmek değildir. Yaz tatilini kariyeriniz açısından 'aradan sıyrılmak için' bir fırsat olarak değerlendirebilirsiniz. Nasıl mı? İşte tatili kariyer fırsatına dönüştürme yolları...

Fransız Formula 1 şampiyonlarından Jacques Laffite, pistte meydana gelen ölümlü bir kaza hakkında fikri sorulduğunda "Böyle bir kaza olunca herkes ayağını gazdan kaldırır. Bense gaza basıp herkesin önüne geçmeye çalışırım" deyince çok eleştirilmişti. Başkalarının 'kariyer kazası' yapmasını beklemenize gerek yok elbet. Uzmanlar, tatilinizi 'aradan sıyrılmak için' bir fırsat olarak değerlendirebileceğinizi söylüyorlar.

Tatili kariyer fırsatına dönüştürmek mümkün

İşle bağlantıyı kesin
İşkoliklere uzmanlardan ilk tavsiye: Tatil, kafaca ve bedence dinlenmek içindir. Bütün yıl ofiste yaptığınızı bu kez plaj şemsiyesi altında yapacaksanız, tatile çıkmanın anlamı yok. "Tatilde bekleyen işlerimi yapayım" diye faydacı bir kafadaysanız, tatil yapmanın anlamını kavrayamamışsınız demektir. Eğer "Tatilde tamamen boşlarsan, dönüşte biriken işin altından kalkamam" diye endişe ediyorsanız, aynı uzmanlardan size izin: Akşam yemeğinden önce e-postalarınıza ve SMS’lerinize bir göz atın ve 15 dakikayı geçmeyecek şekilde, en önemli ve acil olanlarına cevap verin. Böyle bir disiplin, ikide bir mesajlarınıza bakma eğiliminizi frenleyebilir.

Biraz mesafe koymayı bilin
Tabii tatil demek, aylaklık demek değil. Tatilde kariyerinizi gözden geçirecek, hatalarınızı sevaplarınızı, imkanlarınızı ve yeteneklerinizi serinkanlılıkla değerlendirecek zaman bulabilirsiniz. Ne yaptım, neyi yanlış yaptım, hangi fırsatları nasıl değerlendirdim. Bütün sene, iş temposu içinde, bunları düşünecek vaktiniz olmayabilir. Tatilden yeni kararlarla dönebilirsiniz.

Yeni insanlarla tanışın
Yeni ve daha rahat bir ortam, yeni insanlarla tanışmak için de bir fırsattır. Yanınızda her ihtimale karşı birkaç kartvizit bulunsun. Eşinizi ve çocuklarınızı kızdırmamak kaydıyla, tatildeyken iş konuşmanıza ve yeni tanıştığınız insanlara "Tatilden sonra buluşup bu konuyu tekrar bir ele alalım" demenize bir engel yok. Tatil, rekabet havasını ortadan kaldırır, insanlar daha açık olurlar. Yeni insanlardan mesleğinizde işe yarayacak yeni şeyler de öğrenebilirsiniz.

Kendinizi geliştirin
Yazın pek çok sektörde işler yavaşladığı için, şirketler çalışanlarını eğitim ve seminerlere göndermeyi tercih ederler. Tabii planlamanın aylarca öncesinden yapıldığını unutmayın. Üniversitelerin de işinize yarayacak yaz programları olabilir. Adam gibi dinlendikten sonra, tatilinizin birkaç gününü kendinizi geliştirmeye ayırabilirsiniz. Uzmanlar uyarıyor: Bu bir keyif olsun, bir zorunluluk değil!

Yeni işlere başvurabilirsiniz
Temmuz, ağustos aylarında şirketlerin üst düzey yöneticilerini bulmak çok kolay değildir; karar vericiler olmadığı, çalışanlar tatilde olduğu için de insan kaynakları departmanları işe almalar konusunda frene basarlar ama tamamen de durdurmazlar. Bu boşlukta, bu sessizlikte şansınızı deneyebilirsiniz. İK’cılar yeni bir başvuruya daha çok zaman ayırabilirler, tatil havasında başvurulara daha olumlu bakabilirler, başvurunuz daha çok dikkati çeker ve çalışan yöneticilere ulaşma şansınız artar.

Güzel tatil anıları biriktirin
Son olarak, uzmanlar tatilden 'güzel anılar ve hikayeler biriktirmek için' faydalanmayı da öneriyorlar. Hem ofiste bir iki güzel hikaye anlatıp popülaritenizi artırabilirsiniz, hem de bu güzel anılar çalışırken aylarca mutluluğunuzu canlı tutar.


Etiket: kariyer, tatil
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER