@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 26.05.2017

96 yaşına kadar gençliğin tadını çıkaran Anna Lee'den aldığımız 20 ders

96 yaşına kadar genç ve güzel hisseden bir kadından; Anna Lee’den ilham alın ve bu 20 sırrı hayatınıza taşıyın.

Anna Lee Shetler, 1913 yılında Oklahoma’da doğan, babası yerel bir politikacı ve gazeteci olan; ilerleyen yıllarda ise Kaliforniya’nın en meşhur gece kulüplerinden birini açan cesur bir kadın. Önce Beverly Hills’te liseyi okuyan, ardından bir sanat enstitüsünde eğitimine devam eden Anna Lee, ikinci evliliğini yaptığı kocasını kaybettiğinde hayatını dünyayı gezmeye adamış ve ömrü boyunca topladığı tüm antika eserler ile evini küçük bir müzeye dönüştürmüş. Burada sosyal sorumluluk etkinlikleri ve özel davetler düzenlemiş.

96 yaşına kadar gençliğin tadını çıkaran Anna Lee'den aldığımız 20 ders
 
Hayatı boyunca seyahatlerinden edindiği tecrübeleri ve sahip olduğu hayat derslerini, güleryüzü ve şık elbiseleri eşliğinde etrafındaki herkesle paylaşan Anna Lee en büyük ilhamlardan birini de torununa vermiş. Torunu, “her zaman ışıldayan” büyükannesinden yadigar bu güzel 20 gençlik ve güzellik sırrını tüm dünyayla paylaştı.

genc-guzel-kalmanin-sirlari-1
1- Görünüşünüzü yakından inceleyin

Çünkü buna siz vakit ayırmazsanız, başkaları da ayırmaz. Anna Lee her zaman beslenmesini, yaptığı sporları gözlemlemiş ve başkalarını umursamadan nasıl giyineceğini hep bilmiş.
  

2- Kendisini yaşlı hissetmekten şikayetçi olan insanlar ile zaman geçirmekten sakının

Çünkü onlar enerjinizi aşağıya çekecekler ve sizin de yaşlı hissetmenize vesile olacaklar. Onun yerine etrafınızı hem içinde hem dışında genç hisseden insanlarla doldurun. Anna Lee hayatı boyunca bu kuralı uyguladı; etrafını hep pozitif ve aydınlatıcı dostlarla doldurdu.
 

3- Her gün egzersiz yapın; yorgun ve üşengeç olduğunuz günlerde bile!

Unutmayın; harekete geçebildiğinizde yorgunluğunuzu hemen unutacaksınız ve yapmak istediğiniz her şeyi yapabilecek enerjiyi toplamış olacaksınız. Anna Lee hayatı boyunca golf oynadı, yüzdü, dans etti ve her gün mutlaka yürüyüş yaptı.

genc-guzel-kalmanin-sirlari-4
4- Fırsatınız olan her vakitte seyahat edin

Dünyanın farklı yerlerini görmek, başka insanların yaşamlarına şahit olmak yıllarınıza sevgi ve zihin açıklığı katacak. Anna Lee 90’lı yaşlarında bile hala büyüleyici ve egzotik yerlere seyahat ediyordu.
  

5- Gelecek için güzel planlar yapmaya vakit ayırın

Bu size ileriye bakmanız ve umut dolu olmanız için faydalı olacak. Anna Lee ile ne zaman konuşsanız, hep anlatacak, yapacak bir şeyleri olurdu.
 

6- Hayatınızda bir kez de olsa savurgan olun

Bu kocaman bir çikolatalı pastayı tek başınıza yemek de olabilir, gardırobunuzda bugüne dek hiç olmamış seksi bir elbiseyi giymek ya da yılda bir kez o çok pahalı olan restoranda akşam yemeği yemek de… Bu kaçamak sizin daha mutlu ve genç hissetmenize yardımcı olacak.

genc-guzel-kalmanin-sirlari-7
7- Günlük rutininizde ölçülü olmak kaydıyla ne istiyorsanız onu mutlaka yapın

Günlük yaşamınızda yapmak istediğiniz bir şey, içmek istediğiniz bir içecek ya da söylemek istediğiniz bir söz varsa bunu mutlaka yapın. Sadece ölçülü olmak kaydıyla! Anna Lee her gün istediği içkiden az miktarda içer ve dansını ederdi.
 

8- Hayatla flört edin

Hayatın size sunduğu her şey ile flört etmeyi becerin. Bu sizin her gün yataktan çok daha büyük bir heyecan ile çıkmanıza; kendinizi daha genç ve umutlu hissetmenize vesile olacak. Anna Lee sevdiği insanlardan almak istediği ayakkabıya; her şey ile flört ederdi.
 

9- Etrafınızı hayat enerjisiyle dolu, zeki, eğlenceli ve ilginç insanlarla doldurun

Etrafınızda size bu özellikleriyle iyi hissettirecek insanlardan bolca bulundurun. Ama bir yandan da hiçbir kişiye ya da hisse tamamen bağlı kalmayın.
 
genc-guzel-kalmanin-sirlari-10

10- Spontane yaşayın

Hayatınızda sıradışı şeyler yaptığınızda, kendinizi çok daha canlı ve genç hissedeceksiniz. Anna Lee hiç beklenmedik tatil programları ve plaj kaçamakları ile meşhurdu.
 

11- Kendinize üzülmeyi bırakın

Kendinize baktığınızda üzülmek, hayatta yaşayabileceğiniz en büyük vakit kaybı. Sadece sizi değil etrafınızdaki insanlara da negatif olarak yansır bu. Anna Lee, hayatı boyunca bir kere bile şikayet etmemiş!
 

12- Güzel olmaya zaman ayırın

Kendinizi depresif hissettiğiniz zamanlar da var, harika hissettiğiniz zamanlar da. Modunuz ne olursa olsun, güzelliğinize vakit ayırın. Anna Lee her hafta mutlaka saçlarıyla ilgilenmek için kuaföre gider, her gün parfümünü sıkar ve rujunu sürerdi.
 

13- Kendinizi düzenli olarak küçük sürprizlerle şımartın

Üstelik bu küçük şeyler gereksiz ve anlamsız geliyorsa bilin ki size çok daha iyi hissettirecek! Kendinizi şımartmak için yapacağınız bu minik sürprizler, sizin çok daha muhteşem hissetmenizi sağlayacak.

genc-guzel-kalmanin-sirlari-14
14- Asla bir şey yapmak için çok yaşlı olduğunuzu söylemeyin

Bu kendinize engeller koymaktan başka hiçbir şeye yaramaz. Unutmayın, aslında zihninizin size kurduğu kadar yaşlısınız.
 

15- Yaşınızın size hissettirdiği gibi yaşayın

Asla başkalarının size söylediği gibi değil! Eğer kendinizi 16 yaşında gibi hissediyorsanız, bu enerjiyi koruyun ve gençliğin tadını çıkarın. Anna Lee böyle hissederdi ve etrafındaki herkese bu genç enerjiyi taşırdı.
 

16- Her sabah aynaya baktığınızda kendinize hatırlatmalar yapın

Her sabah uyanıp aynaya baktığınzıda kendinize ne kadar güzel ve harika bir insan olduğunuzu söyleyin. Anna Lee bunu mutlaka her sabah yapardı ve kimi zaman kendisine şarkılar bile söylerdi.
 

17- Bol bol tarih okuyun

Geçmişle ilgili hikayeler okumak ve insanların hikayelerine şahit olmak size ilham verir. Aynı zamanda size sahip olduklarınızın değerini bilecek bir perspektif de kazandırır.

genc-guzel-kalmanin-sirlari-18
18- Zihninizde oluşan negatif her şeyi komikliklerle değiştirin

Zihninize negatif bir düşünce geldiğinde hemen onu komik, mutlu bir düşünce ile değiştirmeye çalışın. Bu eğlenceli ve pozitif bir arkadaşınızı aramak da olabilir, bir komedi filmi izlemek de…
 

19- Tüm gün boyunca özensiz giysilerle oturmayın

Kendinizi nasıl hissederseniz hissedin, o günkü programınız sadece evde oturmak bile olsa, güzel giyinin! Saçlarınıza ve cildinize iyi bakın, sanki özel bir programınız varmışçasına güzel kıyafetlerinizi seçin. Bunun size ne kadar iyi hissettireceğini tahmin bile edemezsiniz!
 

20- Çocuklara önem ve değer verin

Tanıdığınız, tanımadığınız tüm çocuklara hayat boyu önem verin. Unutmayın; onlar mutlu, genç ve kaygısız hissetmeyi en iyi bilenler. Onlardan ilham alın!

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Ünlülerin gençlik sırrı: Yüz yogası
Kırışıklık kremlerine, estetik yöntemlere bir alternatif olan yüz yogasıyla yaşlanma izlerini cildinizden silebilirsiniz. Üstelik yüz yogası, Jennifer Aniston’dan Victoria Beckham’a kadar birçok ünlünün de favorisi...
 
Yaşlanmayı ertelemek için öneriler
Yaşımız ilerlese bile yaşlılık belirtilerine sahip olmamayı hangimiz istemeyiz ki? İşte her yaşta genç kalabilmek için yapmamız gerekenler...

Anında 10 yaş genç görünmenin yolları
Olduğunuzdan daha genç ve canlı görünmek istiyorsanız saç, makyaj ya da kıyafet hilelerine başvurabilirsiniz. Kendinize en uygun yöntemi öğrenmek için haberimize mutlaka göz atın.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER