04.06.2018

Global Wellness Day'de bu yılın konusu: Çocuklar için wellness!

Bu yıl 9 Haziran'da Küçükçiftlik Park'ta düzenlenecek GWD'in Çocuklar Projesi dünya ölçeğinde depresyonu, obeziteyi ve suç sayılarını azaltmayı hedefliyor.

GWD, 9 Haziran 2018 Cumartesi günü dünyada 110'dan fazla ülkede, 4300'den fazla noktada belediyeler, turizm müdürlükleri ve oteller ücretsiz wellness aktiviteleriyle kutlanacak.

Global Wellness Day'de bu yılın konusu: Çocuklar için wellness!

9 Haziran 2018 Cumartesi günü Global Wellness Day (GWD) 7. kez kutlanacak ve bu kutlamalar 4. kez dünya çapında gerçekleşecek. GWD  kurucusu Belgin Aksoy Berkin, “Bir gün tüm yaşamınızı değiştirebilir” sloganıyla 86 Küresel İyi Yaşam Elçisi, 3 danışman ve 23 ana destekçiden oluşan bir uluslararası ağa ilham verdi ve bu yıl 110’dan fazla ülkede ve 4300’den fazla noktada ücretsiz iyi yaşam etkinlikleri düzenlenmesine ön ayak oldu.

Belgin Aksoy Berkin’in başlangıç fikri, iyi yaşamın/wellness’in bir lüks değil, her bireyin doğuştan hakkı olduğuydu. Belgin Aksoy ile birlikte GWD ailesi, bu nedenle etkinliklerin hiçbir zaman ticari olmamasını, ücretsiz ve halka açık kalmasını hedeflediği için tüm etkinlikleri ücretsiz gerçekleştirerek bu sözlerini kanıtlıyor. 
 
Belgin Aksoy Berkin

GWD Çocuklar Projesi dünya ölçeğinde depresyonu, obezite oranını ve hatta suç sayılarını azaltmayı hedefliyor!

GWD’nin kurucusu Belgin Aksoy Berkin amacı "artık iki yaşından itibaren okula gidiyoruz, eğitim sisteminin bizi geleceğimiz için hazırlayacağını umuyoruz, ancak hiç kimse bize nasıl yaşayacağımızı, nasıl nefes alacağımızı, nasıl farkında olacağımızı ve kendimizi nasıl seveceğimizi öğretmiyor, oysa gelecekte mutlu birer yetişkin olabilmemiz için önemli olan şeyler bunlardır.”  şeklinde özetliyor ve devam ediyor: “Çocuklar okullarda hiçbir zaman, insanların önce kendilerini sevmeden başkalarını sevemeyeceği gerçeğini öğrenmiyorlar. Bu kadar erken bir yaşta bedensel ve zihinsel iyiliğe, yani wellness’e odaklanmak o kadar önemli ki, dünya çapındaki depresyon ve obezite oranlarını ve hatta suç işleme sayılarını bile azaltmaya yardımcı olabilir.”

Belgin Aksoy Berkin bu amaçla 10 Ekim 2017 günü ABD’nin Florida eyaletindeki Palm Beach’te 42 ülkeden 600 delegenin katılımıyla GWD Çocuklar Projesini (GWD Kids Project) açıkladı. Açıklama sırasında GWD elçileri ve 40 çocuk sahnede Belgin Aksoy'a katıldı.
 
Global Wellness Day

Saygın üniversiteler, klinikler ve uluslararası iyi yaşam liderleri ile danışılarak oluşturulan proje eğitim programı 2018/2019 öğretim yılında uygulanacak ve daha sonraki yıllarda da okul öncesinde her sabah 5 dakika iyi yaşam egzersizi ve ilköğretim okullarında haftada 1 saat iyi yaşam dersi içerecek.

GWD Çocuklar Projesi üç önemli konuya odaklanıyor ve çocukları bu konuda eğitmek istiyor:
  • Kendini sevmek
  • Nefes almak
  • Farkındalık 

Çocuklar daha sağlıklı olmak ve streslerini yönetmek için nefes alıp verme egzersizlerini öğrenecekler; duygusal ve bedensel esenliklerini geliştirmek için farkında yemek yemekten, farkında doğa yürüyüşlerine kadar her konuda farkındalığı öğrenecekler ve utanç, öfke, suçluluk duygularını bırakıp kendini huzurlu, barış içinde hissetmeyi, kendilerini ve başkalarını kabul etmeyi öğrenecekler.

Programın yaratıcısı Belgin Aksoy Berkin, projenin 3 noktasını şöyle açıklıyor:

Kendini sevmek:
Kendini sevmek eğitimiyle proje önce kendimizi sevmeyi, sonra da etrafımızdaki insanları/hayvanları sevmeyi öğreterek depresyonu azaltmayı hedefleyecek.

Nefes almak:
Cezaevlerinde gerçekleştirilen bir araştırma, kendilerini sakinleştirecek fazladan bir nefes almayı bilebilselerdi çoğu suçlunun, nevrotik bir zihinleri olmadıkça, olumsuz eylemlerinden vazgeçeceklerini ortaya koymuş durumda. Bu anlamda ​nefes alma eğitimiyle de proje suç oranlarının azaltılmasına katkıda bulunacak.

Farkındalık:
Bu eğitim ise farkındalıkla yemek yemeyi öğreterek obeziteyi azaltacak.

GWD’nin Tayland elçisi Andrew Jacka projeyi Tayland Eğitim Bakanlığına sunacak ve Tayland projeyi okullarda ilk uygulayacak pilot ülke olacak.

İlgili haberlerimiz:

​Yaşamda köklü değişiklik Global Wellness Day ile mümkün!
Yaratıcısı bir Türk olan ve iyi yaşam herkesin hakkı diyen Global Wellness Day bugün 100 ülkede milyonlarca insan tarafından kutlanıyor. Peki nedir bu GWD?


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER