Advertorial 24.09.2017

40 yaş manifestosu

Pudra.com yazarlarından İrem Almaç Yüce, 42. yaş gününde hayattan öğrendiklerini kaleme aldığı bir "40 yaş manifestosu" yazdı.

Bugün 42’yim. “Hayat 40’ından sonra başlar. Ondan öncesi sadece pratiktir” demiş Jung. Şu ana kadar yaşadıklarım dediğini doğrular nitelikteydi. 

irem almac yuce yazar pudra com kisisel gelisim 40li yaslar 40 tavsiye oneri hayat
Ben genç-yaşlı insanların hayattan ne öğrendiklerine karşı çok meraklıyım. Bunu bilmeye, dinlemeye, okumaya çok değer veriyorum. Siz de irem.almac@pudra.com e-posta adresime kendi öğrendiklerinizi yazarsanız çok çok mutlu olurum, harika bir doğum günü hediyesi olur benim için. Ben de 42 yılda ve belki de anımsayamadığım öncesinde bu kısıtlı aklım ve kavrayışımla neler öğrendim, yazmak istedim. 

1. Yemek, içmek, nefes almak kadar sevmek ve sevilmek de temel ihtiyaç. İlk üçünün eksikliği bedensel yaralanmalara yol açıyor. Sevgisizlik ise hem ruhsal hem bedensel hastalıkların kaynağı. 

2. Hayatta travması ve yarası olmayan kimse yok. Herkes kendi hikayesi içinde, kendi yöntem ve tavırlarıyla yol alıp duruyor. Evet, bazen bazı şeyleri bazıları için iyileştirebilirsin ama senin uzanamayacağın şeyler var. Ulaşamayacağın o noktalar için endişelenmeyi, çabalamayı kes.
 
3. Hayatın kutsal bir matematiği, işleyişi var. Buna saygı göstermem, saygılı olmam gerekiyor. 

4. Fikret Kızılok ne güzel demiş: “İnişlerim, çıkışlarım. O kendimden kaçışlarım.” İnişler oluyor, çıkışlar oluyor. İnişlerde sakin kalabilmek tam bir sanat ve çok önemli.

5. Aile, yakın aile. Ayna. Nimet. Hassas dengeler. Sevgi. Sabır. Cennet ve cehennem. Hayat gibi.

6. En güzel kokular: yavru kokusu, fırından çıkmış ekmek kokusu, ağaç kokusu, narenciye kokusu.

7. Büyülü şeyler: maya, doğa (kediler ve hayvanlar, ağaçlar ve ormanlar, dağ-deniz işte aklınıza ne gelirse), varoluş, makro ve mikro kozmoz, güneşin doğuşu ve batışı.

8. Beden ruhun bahçesidir. Bedeni virane kılarsan ruh daralır. İyi bakar, çiçekler eker, gübrelersen (Düzenli fiziksel aktivite, iyi beslenme, gerektiğinde dinlenme, meditasyon) ruh kanatlanır.

9. Aldığın her nefesin kıymetini bil. Sevdiklerinin sağlık ve sıhhatlerinin de. Şükran listesini her daim taze tut.

10. Cicero “Evinizin bir bahçesi ve bir kütüphanesi varsa ihtiyacınız olan her şeye sahipsiniz” demiş. Her şey olduğuna katılmıyorum da çok önemli olduğuna katılıyorum. 

11. Doğa ve zaman zaman tamamen yalnız kalmak. Müthiş iyileştirici.

12. 4 maddede özetlenen Toltek bilgeliğinin altına imzamı atarım: Sözünde mükemmel ol. Hiçbir şeyi kişisel algılama. Varsayımda bulunma. Her konuda elinden gelenin en iyisini yap. 

13. Emek ver. Karşılığını şimdi olmasa bile bir zaman mutlaka alırsın. 

14. Politika her halükarda mide bulandırıcı bir şey. 

15. İnanç tamamen bireyseldir. Yaratıcı ile yaratılan arasındadır. 

16. Kız arkadaşlar candır. Yeterince görüşemesem de varlıkları yeter. 

17. Dünya şu anda kadınların omuzlarında yükseliyor, işliyor, ne oluyorsa oluyor işte… İstisna erkekler yok mu? Var tabii. Sayılarının artmasını can-ı gönülden dilerim.

18. Geçmiş geçti. Gelecek belirsiz. Hayat uç uca eklenmiş somut şimdilerden oluşuyor. Geçenlere ve belirsizlere takılıp hayatı hem kendine hem etrafındakilere zehir etme. 

19. Hayata, oluşa teslimiyeti öğren ve uygula. 

20. Gerektiğinden çok tüketmek berbat bir şey. Yemede, içmede, ilişkilerde, onda bunda… Ne isterseniz ekleyin buraya.

21. Sistem, gidişat kötü. Herkes değişime ilk kendinden başlamalı. Sonra değişim gelir. Nasıl gelecek. İşte onu çözemedim ben daha.

Yazarın diğer yazıları
Çocuklar için ne kadar rekabet normal?
İçinde olduğumuz sistem rekabet üzerine inşa edilmiş. Peki çocuklar için ne kadar ve hangi ortamlarda rekabet sağlıklı? İrem Almaç Yüce Pudra.com'da yazdı.

Günümüz hastalığı Fibromiyaljiye yoga terapili çözüm
Deneyimli Yoga Terapist Banu Çadırcı, özellikle kadınlarda sıklıkla görülen fibromiyaljiye workshop'larıyla mercek tutuyor.

Annelere hafta sonu maratonunu kolaylaştıracak öneriler
Hafta sonu çocuk etkinliklerini, doğum günlerini annelerin kendine zaman ayırarak, problemsiz geçirebilmeleri için İrem Almaç Yüce öneriler verdi.

Bir kahkahanın bin faydası var!
Kahkaha atmanın ağrı kesici ve anti-depresan etkileri olduğunu biliyor muydunuz? Peki ya 1 dakikasının bile günü gökkuşağı renklerine boyamaya yettiğini?


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER