@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 28.03.2016

Kötü bir gün mü geçiriyorsunuz?

Kötü bir gün geçirdiğinizde yemeğe, alkole ya da televizyona mı sığınıyorsunuz? Yaşam Koçu Dr. Susan Biali'nin kötü bir günle baş etmek için önerileri var.

Kötü bir gün geçirdiğinizde ne yapıyorsunuz? Çok fazla yiyorsunuz, alkol tüketiyorsunuz ya da daha sonra pişman olacağınız ama o an sizi iyi hissettirecek kararlar mı veriyorsunuz? Doktor, sağlık ve mutluluk uzmanı, yaşam koçu ve "Live a Life You Love: 7 Steps to a Healthier, Happier, More Passionate You (Sevdiğiniz Hayatı Yaşayın: Daha Mutlu, Sağlıklı ve Tutkulu Olmanın 7 Adımı)" adlı kitabın yazarı Dr. Susan Biali, kendi hayatından örnekle kötü bir günü nasıl mutlu bitirebileceğinizi anlatıyor.

Kötü bir gün mü geçiriyorsunuz?

"Birkaç gün önce, güne gerçekten kötü bir haberle başladım. Büyük resme baktığımızda, haberin ne olduğu pek de önemli değil. Sadece birkaç gün sonra umursamadığımı fark ettim. Bu haber gerçekten beklenmedik bir sürprizdi aslında. Beraberinde getireceği diğer sorunları düşünmeye başlamıştım ve hiçbiri gerçekleşmedi. Hepsinden öte bu başkasının hatasıydı, birisi gerçekten etik dışı davranmıştı.

Olay günü yeterince kötüydü, dikkatimi tamamen dağıttı ve tüm günümü anlamsızlaştırdı. O gün için hiçbir görüşmem ya da yapmam gereken öncelikli bir iş yoktu sadece bazı idari işler yapmayı planlamıştım. Ancak haber geldiği anda omuzlarımda bir yük hissetmeye başladım ve işimin başına geçecek gücü bulamadım. Başka bir şekilde kendimi rahatlatmam gerekiyordu.

Beklenmedik kötü bir olayla karşılaştığınızda siz ne yapardınız, özellikle de boş zamanınız varsa? 

Önümde birkaç seçenek vardı.

Oturup kendi halime üzülebilir ya da çevremdeki insanlara durumla ilgili yakınabilirdim.
 
Pijamalarımı giyip, yatağa girer ve tüm gün dizi izleyebilirdim.

Ya da en yakın markete gidip çikolata ve içecek bir şeyler alarak çöküşümü kutlayabilirdim.

Bu oldukça anlamsız, dramatik ve rahatına düşkün bir hareket olurdu. İşin özü, istenmeyen haberlere ve olumsuz duygularıma karşı içgüdüsel tepkim, tüm günü çöpe atacak ve beni tamamen uyuşturacak bir şeyler yapmaktı. Neyse ki, kişisel zayıflıklarla ilgili yeterince çalıştığım için harekete geçmeden önce bir an durup düşünebildim.

Kendimi yatıştıracak refleksif ve işe yaramaz bir tepki vermek yerine ileriye dönük hareket etmeyi tercih ettim. Şu an kurtarılamaz dursa bile, bu kötü günü iyi hale getirecek bir şeyler yapmaya karar verdim.

Böyle bir günün içinde kaybolmak yerine beni bu ruh halinden kurtaracak şeyleri seçtim. Hayatımı sabote edecek ya da durduracak şeyler yerine, hayatım için iyi olanları tercih ettim. Hala çok üzgündüm ve hala masamda oturup çalışıyordum, bu yüzden evden çıkmaya karar verdim. Almam gereken bir ödeme vardı, böylece öfke kaynaklı fazla enerjimi yönlendirebileceğim yapıcı bir aktivite bulmuş oldum. Bu zaten meşgul olduğum günlerde vakit bulup yapamayacağım bir şeydi. Ayrıca bu enerjiyi, evi toplamak ve stresten kurtulmamı sağlayacak canlandırıcı bir yürüyüş yapmak için harcadım. 

Sağlıksız şekerli yiyeceklerle sinirlerimi yatıştırmak yerine, kendime muz, portakal, bal, su, zencefil ve taze naneden oluşan tatlı bir smoothie hazırladım. Hiç bitmeyen anlamsız bir dizi izleme sürecinin içine girmek yerine, favori dizimden bir bölüm indirdim ve smoothie içerken büyük bir zevkle izledim. Tüm bunlardan sonra, az da olsa çalıştım.

Bir daha üzgün hissettiğinizde ve acıyı hafifletmek için her zamanki yollara başvurmak istediğinizde, daha sonra pişman olacağınızı aklınızda bulundurun.

Kötü bir gün mü geçiriyorsunuz? 1

Sizin yöntemleriniz neler?

Yemek? Televizyon? Alkol? Uzak durmanız gereken bir erkek

Her zamanki yola girmeden kendinizi durdurun. Bu dürtünün getireceği sonuçları düşünün Sonuçları gününüzü ya da hayatınızı güzelleştirecek mi yoksa en sonunda her şeyi daha kötü hale mi getirecek?

Favori baş etme mekanizmalarınızın çağrısına karşı koyabilmek ve kendiniz için iyi olanı seçebilmek oldukça tatmin edici. Zihnimin tüm olumsuzluğuna rağmen bunu başardım. Beni uzun vadede strese sokacak şeyler yerine, rahatlatacak olanları seçebildim. Sonunda, her şeye rağmen güzel bir gün geçirmiş oldum.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız


​Mutlu olmak için her gün söylemeniz gereken 8 söz
Söylenmesi gerekeni söylemeyip, sonra içinizde fırtınalar yaşıyor musunuz? İşte söylemeyi öğrendiğinizde sizi mutluluğa götürecek 8 söz…

​İçinizdeki huzuru bulmanızı sağlayacak öneriler
Elephant Journal yazarı Chris Grosso Thich Nhat Hanh öğretilerinin hayatını nasıl değiştirdiğini anlattığı yazısı Pudra.com'da.

​Negatif düşüncelerden kurtulmanın 10 yolu
Negatif düşüncelerin sizi ele geçirmesine izin vermeyin. Hayata daha pozitif bakmak ve negatif düşüncelerden kurtulmanın 10 yolunu Pudra.com yazdı.

​Yenilenin, hafifleyin ve değişime hazır olun!
Baharla birlikte bedenlerimiz de bir değişimin içinde. Yeniye yer açmak, hafiflemek ve değişime ayak uydurmak için neler yapabileceğimizi Kişisel Dönüşüm Eğitmeni Banu Kalaycı Pudra.com'da anlatıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER