@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 16.06.2010

Sınavlarda başarının sırrı kuantum

Kariyer, öğrenci ve yaşam koçu Maya Ezine Türkmen, öğrencilere sınav kaygısıyla baş edebilmeyi nasıl öğrettiklerini anlatıyor...

Öğrencilerin sınavlarda başarılı olmasını engelleyen en önemli nedenlerden biri sınav korkusudur. Korku, kaygı gibi olumsuz duygular, öğrencilerin ders çalışmasını ve başarılarını etkiler. Kuantum öğrenci koçluğu ile sınavlarda kesin başarı nasıl elde edilir? Yanıtı pudra.com’da.

Sınavlarda başarının sırrı kuantum

Kariyer, öğrenci ve yaşam koçu Maya Ezine Türkmen, öğrencilere sınav kaygısıyla baş edebilmeyi nasıl öğrettiklerini anlatıyor...

Kuantum öğrenci koçluğu ile sınavlarda kesin başarı nasıl elde edilir?

Başarılı olma teknikleriyle yeteri kadar donatılmamış öğrenciler, “anlatılan konuları anlamıyorum, sınavda heyecanlandım, bildiklerimi unuttum, ne yapsam aklımı veremiyorum, sınava girmekten korkuyorum” gibi bahaneler uydururlar. Bu bahaneler başarısız olma, küçük düşme, kendini değersiz hissetme gibi olumsuz duygulardan kaçınmak içindir.
Kuantum öğrenci koçluğundaki teknikler, yerinde ve doğru olarak kullanılırsa, öğrencilerin motivasyonu ve başarıya ulaşmaları sağlanır.
Öğrencilerin korku, kaygı gibi olumsuz duygular içinde olması, onların ders çalışmaya direnç göstermelerine sebep olur.

Sınav korkusunun nedenleri

Bu olumsuz ve zayıflatıcı inanç sisteminin iki farklı sebebi olabilir.

Birincisi yaşamış olduğu olumsuz deneyimler, ikincisi de geleceğin belirsizliğidir.

Öğrencinin kendini başarısız olarak tanımladığı deneyimler şimdiki çalışma disiplinini olumsuz olarak etkiler. Bu etkileme mutlaka değiştirilmeli ve yerine güçlendirici yeni inanç sistemi yerleştirilmelidir.

Öğrencinin gelecekte ne olmak istediği ve bunu niçin istediği ortaya çıkarılırsa, öğrenci çalışmaya motive olur ve sahip olduğu potansiyeli en üst düzeyde kullanır.

Her öğrenicinin kendine has hayatı algılama biçimi vardır. Bu da onun öğrenme tarzını derinden etkiler. Görerek öğrenen bir öğrenci, uygulama yaparak öğrenen, dokunsal olarak adlandırdığımız öğrenciden farklıdır. Doğru teknikleri bilmeyen ve gerektiği gibi kullanamayan öğrenciler, başarısız olarak suçlanmamalıdır. Başarısızlık bir kimlik değildir, bir eylemin sonucudur.

Yaşama güvenle bakan, istediklerini gerçekleştirebilen, mutlu, başarılı gençleri yetiştirmek bizim sorumluluğumuzdur. Öğrenciler boş yere çalışmamalı, geleceklerini kontrol altına almak için kuantum öğrenci tekniklerini bilmeli ve buna uygun yönlendirilmelidir.

Kariyer, öğrenci ve yaşam koçu Maya Ezine Türkmen


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER