@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 15.01.2010

Tanışmada vücut dilinin önemi

Biriyle tanışırken bıraktığınız ilk intibada seçtiğiniz kelimeler kadar vücut diliniz de önem taşır. İşte dikkat etmeniz gereken hareketler!

Yurtdışında yapılan bir araştırmada iletişim gücünün yüzde 55’ini vücut dilinin oluşturduğu ortaya çıkmış. Bu nedenle biriyle tanıştığınızda yüzünüzün, gözlerinizin, tokalaşmanızın, duruşunuzun ve kafa hareketlerinizin hiç de küçümsenmeyecek önemleri var! İşte biriyle tanışma esnasında dikkat etmeniz gereken beden dili detayları...

Tanışmada vücut dilinin önemi

Yüz
Bedenimizin, gözlerden sonra, en çok anlam ifade eden bölgesi yüzümüzdür. Örneğin biriyle tanışma esnasında bu durumdan memnun olduğunuzu ona pozitif bir gülümsemeyle ifade edebilirsiniz. Gülümsemeniz abartılı bir şekilde olup yapaylık yaratmamalı; bu nedenle biriyle tanışma durumunuzda ağzınız kapalı gülümsemeyi tercih edin.

Gözler
Samimi ve direk temasın sağlandığı nokta gözlerdir. Uzun uzun karşısındakinin gözlerinin tam içine bakmak, üstünlüğünü kabul ettirme ihtiyacı veya korkutma belirtisi olarak yorumlanabilir. Gözünü sürekli olarak kaçıran ve genelde yere doğru bakan gözler ise boyun eğme, zayıflık veya sinsilik olarak yorumlanabilir.

Tokalaşma
Biriyle tanıştığınızda tokalaşırken, gözlerinin içine bakmanız ne kadar nazik olduğunuzu gösterir. Karşınızdaki kişinin elini sıkıca, dinamik bir şekilde ve çok uzatmadan sıkarsanız bu sizin samimi, özgüven sahibi ve etkileyici olduğunuzu gösterir. Yapılan araştırmalar gevşek bir şekilde yapılan tokalaşmanın insanların yüzde 66’sında özgüven ve karakter eksikliği anlamına geldiğini ortaya çıkarmış. Ellerin nemli olması ise sinirlilik ve kaygı anlamına gelir.

Doğru pozisyon
Eğer koltukta oturuluyorsa, tamamen dik oturmak; kollarla bacakları birbirine dolar pozisyonda durmamak (kapalılık ve ret izlenimi yaratır); ve etrafınızdaki konuşmacı/dinleyici kişilere doğru bakmak gerekir. Eğik bir şekilde oturmak halinizden memnun olmadığınız anlamına gelir.

Ellerinizi dizinize koyabilirsiniz; ama avuçlarınız gözükür şekilde olursa bu, boyun eğme veya güçsüzlük izlenimi verir. Eğer elleriniz yumruk şeklindeyse bu, agresif olduğunuzu gösterir.

Konuşulan kişinin bölgesine saygı duymak amacıyla, konuşurken çok fazla yakınlaşmamak ve kollarınızla kişiye temas etmekten kaçınmak gerek. Yaklaşık 60 cm’lik bir mesafeyi korumak saygıyı korumak açısından doğru olacaktır.

Kafa hareketleri
Karşınızdaki kişiyle konuşurken onu cesaretlendirme ve ona olan ilginizi göstermek amacıyla, onu dinlediğinizi ifade eden kafayla onaylama hareketi yaparsınız. Halbuki onu dinlediğinizi belli etmek için kafanızı sürekli hareket ettirmenize gerek yok! Kafanızı hafif bir şekilde eğerek onu dinlerken de ilginizi göstermiş olursunuz.


İlgili diğer haberlerimizi okumak için tıklayın:

İnsanlarla iletişiminiz nasıl? Baştan çıkararak istediğinizi elde edebiliyor, yoksa etraftan kabul görmek için başkalarına göre mi davranıyorsunuz. Bu testi mutlaka çözün!

Özgüven kazanmak için 3 ilginç yöntem Kendinize güvenmek için riske girin, hayır diyebilin ve bilinçli nefes alıp verin!

Özgüven eksikliği ve çözüm yolları Kendiniz hakkında olumlu düşünerek, gerçekçi hedefler belirleyerek, 'hayır' demeyi bilerek özgüveni artırmak mümkün...

Nasıl iyi bir dinleyici olunur? İyi bir dinleyici olmak sosyal iletişim açısından çok önemli. İşte ‘duymak’ yerine ‘dinleme’yi becerebilmenin yolları…

Beden dilini çözmenin yolları Bir kişinin oturuşundan; el, kol veya omuz hareketlerinden veya mimik çizgilerinden nasıl biri olduğunu anlamak mümkün.

Renkler psikolojimizi nasıl etkiliyor? İş görüşmelerinde güven uyandıran mavi, rahatlamak istiyorsanız pembe ve yeşil, pozitif olmak için mor ve kahverengiyi tercih edin.

Benden hoşlanıyor mu? Hoşlandığınız kişinin vücut dilinden veya bazı konuşmalarından size ne hissettiğini anlamak çok kolay!

Karizma nasıl kazanılır? Girdiğiniz mekanda tüm gözlerin üzerinize çevrilmesini istiyorsanız kendi karizmanızı oluşturun.

Nasıl karizmatik olunur? Her insanın hayalleri arasında çekici ve güçlü bir insan olmak yatar. Peki karizma nasıl kazanılır?

Kendinize güvenin Özgüven sahibi olmamızı hangi düşünceler önlüyor? Kendimize güvenmemiz için neler yapmamız gerekiyor?

Sosyal fobi hakkında herşey Toplum içinde konuşurken veya insanların gözlerinin içine bakarken zorluk mu yaşıyorsunuz? İşte sosyal fobi hakkında herşey…


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER