03.12.2017

Yeni yıla enerjik girmek için tavsiyeler

Yeni yıla girerken yeni kararlar almanız sizi geleceğe karşı daha umutlu yapar. Haydi, gerçekleştirmek istediklerinizin listesini oluşturun ve başlayın!

Her yeni yıla girerken alınan kararların bir kısmını uygulamaya geçirir bir kısmını gelecek yıllara saklarız. Aldığı karaları uygulamaya geçirebilenlerin sayısı bir hayli azdır. Peki bu kararlarını gerçekleştirebilen sınırlı sayıdaki insanın diğerlerinden farkı nedir? 

Yeni yıla enerjik girmek için tavsiyeler

Aldığınız kararları hayata geçirirseniz enerjiniz daha yüksek olur. Burada önemli olan yeni kararlar almaktan çok nasıl karar aldığınızdır. İşte yeni yıla enerjik girmeniz için tavsiyeler:
 
1) Beklentilerinizi net bir dille yazıya dökün
Hedefi tam ortasından vurup, öyle çağırın. "Bu yıl, spor yapacağım." demek yerine, "Bu yıl haftada 3 gün yoga yapacağım." deyin. 
yazi

2) Olumlu bir dil kullanın
"Bundan sonra fast - food yemeyeceğim." demek yerine "Bundan sonra daha sağlıklı yemekler yiyeceğim" demeyi seçin.
 
olumlu

3) Hayata geçirmek istediklerinizin listesini yapın
Hedeflerinizi ve bunları ne kadar zaman içinde hayata geçireceğinizle ilgili yazılı bir plan hazırlayın. Gerçekleştirdiğiniz her hedefin yanına bir işaret koyun. Böylelikle neleri hayata geçirebildiğinizi görmenin mutluluğunu yaşayacaksınız.
liste

4) Kendinize inanın
Yaptıklarınızla ilgili olumlu tutumunuzu korumaya devam edin. Hedeflerinizi ailenizle, arkadaşlarınızla paylaşın. Konuşmaların gerçekleşemeyenler üzerinden değil, daha çok gerçekleşen hedeflerin üzerinden olmasına dikkat edin.
 
guven

5) Büyük hedefleri küçük parçalara bölerek gerçekleştirin
Hedefiniz, ulaşılması zaman alacak ya da geniş bir alanı kaplayan cinstense, onu küçük parçalara bölmeyi ihmal etmeyin. Böylece daha gerçekçi olacaksınız. 
 
küçük hedef             
6) Keninizi rahatlatın
Aksamaların, başarısızlıkların her zaman olabileceğini aklınızdan çıkarmayın. Unutmayın, eninde sonunda çabanızın karşılığını göreceksiniz. Yeter ki, gerçekçi hedeflere ulaşabilmede çaba göstermekten vazgeçmeyin.
huzur

7) Kendinizi ödüllendirin
Başarılarınızın farkına varın. Ulaştığınız her hedefiniz için, kendinize o hedeften daha küçük bir ödül sunun. Küçük bile olsa, yeni yıldan istediğiniz bir hedefe ulaşabilmek çaba gerektirir. Kendinizle gurur duymaktan vazgeçmeyin. 
 
yeni yıl_odul


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER