› 
 › 
07.07.2022

Akıllı telefonlarımızın hafızasında ne var?

Akıllı telefonlarda en çok fotoğraf ve video saklıyor, ilk onlardan vazgeçiyoruz. İşte akıllı telefonlarımızda hafıza alışkanlıklarımız...

Hafıza alanında en çok fotoğraflar saklansa da ilk vazgeçilenler yine fotoğraflar oluyor. Akıllı telefon markası vivo, paydaşlarıyla gerçekleştirdiği telefon hafızası kullanımı konulu anketin sonuçlarını yayınladı. Anket sonucuna göre hafıza büyüklüğü telefon tercihinde ilk üç kriter arasında yer alıyor. Telefonların hafıza alanını ise en çok sevdiklerinin fotoğrafı ve videoları kaplıyor. Kullanıcılar özellikle aile ve arkadaş fotoğraflarını saklıyor. Saklama alanını en çok bu dosyalar kaplasa da yeni hafıza açılımı için ilk vazgeçilen ve silinen dosyalar yine bunlar oluyor. Kullanıcılar ek hafıza için ekstra bir ücret ödemek istemiyor.

Vvivo, paydaşlarının katılımıyla gerçekleştirdiği “Telefon Hafızası Kullanımı” anketinin sonuçlarını yayınladı. Anket sonucuna göre katılımcıların telefon hafızasını en çok kaplayan öğeler fotoğraf ve videolar olarak öne çıkıyor. Telefon hafıza boyutu ise satın alma kararını etkilemede ilk 3 üç kriter arasında yer alıyor. 

Kullanıcılar kendi fotoğraflarından daha çok sevdiklerinin fotoğraflarını çekiyor 

Ankette öne çıkan şaşırtıcı sonuçlardan biri de telefon hafızasını en çok dolduran öğelerin fotoğraf ve videolar olmasına karşın, hafıza dolduğunda ilk vazgeçilen ve silinen içerikler yine fotoğraflar ve videolar oluyor. Kullanıcıların telefonlarında en çok aile ve arkadaş fotoğrafları yer alıyor (%60), bunu kişisel fotoğraflar takip ediyor (%27). 

Ek hafıza için ücret ödenmek istenmiyor, bunun yerine hafızası yüksek telefon tercih ediliyor

Katılımcıların %60’a yakın bir çoğunluğu ücretli ek hafıza hizmetlerinden faydalanmıyor, bu hizmet için bir ücret ödemek istemiyor. Bu durum telefonun dahili hafızasının yüksek olmasının ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Katılımcıların %80’e yakını telefon alırken cihazın hafıza oranı satın alma kararına etki ettiğini ve yüksek hafızalı telefonları tercih etmek istediklerini belirtmeleri de bu sonucu destekliyor. Buna rağmen, katılımcıların yarısı sıklıkla telefonunda “depolama alanı dolu” uyarısı alırken, diğer yarısı ise bu uyarıları hiç almıyor. Katılımcıların %40’ı 128 GB hafıza alanına sahip telefonları tercih ederken, %45’i 64 GB ve altı hafıza alanına, %15’i ise 256 GB ve üstüne sahip telefonları kullanıyor. 

Vvivo, hafıza sorunu yaşamak istemeyen ve içeriklerini her zaman telefonunda tutmak isteyen kullanıcılar için geliştirdiği genişletilmiş RAM seçeneğiyle öne çıkıyor. vivo’nun Gebze’de yer alan fabrikasında yerli olarak üretilen Y serisi, güçlü pil, gelişmiş kamera, lüks görünüm ile donatılmış özellikleri ve genişletilmiş RAM özelliği ile her geçen gün kullanıcıların kalbinde taht kurmaya devam ediyor. Genişletilmiş RAM özelliği uygulamalar arasında geçişi daha da sorunsuz hale getirmeyi ve favori uygulamaları indirmeyi kolaylaştırıyor.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2