› 
 › 
Pudra.com 01.06.2011

Facebook hesabınız güvende mi?

Siz de bir Facebook kullanıcısı mısınız? Büyük ihtimalle, evet. İşte, günlük hayatın önemli parçalarından biri haline gelen Facebook’ta hesabınızı güvenlik altına alabilmenin üç yolu...

İnanması biraz zor geliyor, ancak sosyal ağ hesaplarımız hayatlarımızın önemli birer parçası haline geldi. Sosyal medya hızla e-posta ve anında mesajlaşma servislerinin yerini alarak kişisel ve profesyonel hayatımızı tek bir yerden yönetebilmemize olanak tanıyor.

Facebook hesabınız güvende mi?

Sosyal medya sadece e-posta ve anında mesajlaşma servislerinin yerini almakla kalmayıp öyle kritik bilgileri de barındırmaya başladı ki artık günlüklerimizin bile yerini aldı. Sosyal medya, günlüklerine sıkı sıkıya bağlı kişilerin sıkça aldıkları notların ötesine geçiyor. Sosyal medya, daha sonra istendiğinde okunabilecek şekilde her hareketimizi kaydediyor. Bu durum da siber saldırganların iştahını kabartıyor.

Trend Micro, Facebook’ta uzun süredir var olan ancak pek de bilmediğimiz bir özelliği hatırlatıyor. Herhangi biri sizin şifrenize sahip olsa bile sayfanıza girişi engelleyebilirsiniz. Eğer Facebook’a genelde aynı cihaz ya da cihazlardan giriş yapıyorsanız, bu cihazları Facebook’a tanıtabiliyorsunuz. Bu şekilde tanıtılmamış bir cihazdan hesabınıza giriş yapılmaya çalışıldığında doğrudan e-posta adresinize ya da cep telefonunuza bildirim yapılabiliyor.

Bunun için yapmanız gerekenler:

1- Facebook hesabınıza girin ve sağ üst tarafta yer alan "hesap" (account) menüsünden “hesap ayarları”nı (Account Settings) seçin.
2- Ayarlar ekranında "düzenle" (edit) butonuna basarak “hesap güvenliği” bağlantısına girin.

Burada yapmanız gerekenler ise şöyle:
a- Güvenli gezinmeyi (secure browsing) devreye alma kutusunu işaretleyin. Bu işaretleme Facebook’ta yaptığınız yer şeyin muhtemel bir saldırıya karşı şifrelenmesini sağlıyor.
b- Giriş bildirimleri (login notifications) kısmında yer alan kutularda istediğinizi seçerek tanıtılmamış bir cihazdan hesabınıza giriş yapılmaya çalışıldığında size e-posta ve/veya kısa mesaj atılması sağlayabilirsiniz.
c- Giriş onayları (login approvals) kutusunu işaretlediğinizde tanımlanmamış bir cihazdan giriş yapılması durumunda telefonunuza gönderilecek güvenlik kodu ile giriş yapılabilecek. Bu demek oluyor ki şifreniz çalınmış bile olsa cep telefonunuza gönderilen güvenlik kodu olmadan hesaba giriş yapılamaz.


Etiket: teknoloji, facebook
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER