› 
 › 
Ntvmsnbc 03.02.2012

Google gizlilik garantisi verdi

Google, geçen hafta duyurduğu ve 1 Mart’tan itibaren hayata geçecek olan yeni gizlilik politikası hakkında ilk kez açıklama yaptı.

Londra’daki ofisinden Türk gazetecilere açıklamalarda bulunan Google UK Gizlilik Yönetimi Müdürü Anthony House, amaçlarının sundukları tüm hizmetlerin kullanıcılar tarafından çok daha kolay ve etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamak olarak belirtti.

Google gizlilik garantisi verdi

House, 10 yıl öncesine kıyasla gizlilik politikalarının prensibinde köklü bir değişiklik olmadığını, 1 Mart’tan itibaren çok sayıdaki gizlilik politikasını en aza indirilmiş halde tek bir politika altında toplayacaklarını belirtti. House, bu şekilde Google’ın sunduğu hizmetler arasındaki etkileşimi önemli ölçüde artıracaklarını ve kullanıcılara çok daha etkin hizmetler sunacaklarını ifade etti.

YENİ GİZLİLİK POLİTİKASINA NEDEN İHTİYAÇ DUYULDU?

Google’ın ilk olarak arama motoru hizmetiyle hayata geçmesinin ardından Google Maps ve Gmail gibi çok sayıda yeni hizmetler sunduğunu belirten House, geride kalan 10 yıl içinde sundukları tüm hizmetler için yaklaşık 90 gizlilik politikasının oluşturulduğuna dikkat çekti.

Kullanıcıların içinden çıkması ve anlaması gittikçe zorlaşan bu politikaların en aza indirilmesini karalaştıran Google, 2010’da başlattığı çalışmayla gizlilik politikalarını birkaç taneyle sınırlandırmayı başardı.

House, yeni politika altında kullanıcı ayarlarının değişmediğini ve şahsi bilgilerin kamuya açılmayacağını, gizlilik politikasına olan bağlılıklarının kuruldukları günden bu yana değişmediğini ifade etti. Yeni politika sayesinde Google hizmetleri arasındaki etkileşimin artacağına dikkat çeken House, buna örnek olarak, kullanıcıların Gmail ve Google Calender için aynı adres defterini kullanmabilmesini gösterdi.

YEREL YASALARA UYUM GÖSTERMEK ŞART

Google, yeni politikası altında geçmişten kalan bazı gizlilik politikalarını sürdürmeye devam edecek. House, bunun sebebini ülkelerin kendileri için belirledikleri farklı yasalara uyum sağlamak zorunluluğundan kaynaklandığını belirtti.

House, benimsedikleri tek bir küresel politika ve hizmet koşullarının kullanıcıları yerel olarak kapsadığını, yeni dönemde dünyanın dört bir yanındaki kişilerin çok daha rahat etkileşime geçebileceğini belirtti.

Özellikle Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde yerel politikaların çok sert olduğuna dikkat çeken House, kendisi gibi ABD’li olan ancak İngiltere’de yaşayan birisinin Almanya’daki arkadaşlarıyla bir şey paylaşması için her ülkenin yasalarına göre ayrı ayrı hareket edemeyeceğini, yeni gizlilik politikasıyla kullanıcılar arasındaki etkileşimi artıracaklarını söyledi.

ŞAHSİ BİLGİLER PAYLAŞILACAK MI?
Kişisel bilgilerin paylaşımı konusuna değinen House, bu konuda Google’ın politikasının sabit olduğunu ve kullanıcı talep etmediği veya izin vermediği sürece, hiçbir bilgisinin paylaşılmayacağını ifade etti.

Google’ın cep telefonu numaralarını ve smsleri takip ettiği yönündeki söylentilerin tamamen gerçek dışı olduğunu söyleyen House, Google’da oluşturulacak telefon rehberindeki numalaraların kopyasının çıkarıldığını ve gizli tutulduğunu belirtti.

ÜÇÜNCÜ PARTİLERLE BİLGİ PAYLAŞIMI

House, şahsi bilgilerin paylaşılması adına üçüncü partilere bilgi satılmasının söz konusu olmadığını vurguladı ve kullanıcı izin vermediği sürece üçüncü partilere bilgi verilmeyeceğini belirtti.

House, internet sitelerinin içerikleriyle ilgili Google reklamlarını yayımlamalarını sağlayan Google Adsense programının, kullanıcıların Google üzerindeki aramaları veya Gmail hesaplarıyla bağlantılı olmadığını söyledi.

HACKERLAR KİŞİSEL BİLGİLERE ULAŞABİLİR Mİ?
Siber saldırılarla mücadele etmek için bir ekip kurulduğunu söyleyen House, siber saldırı durumunda kullanıcı bilgilerinin korunması için çalıştıklarını belirtti.

Google, Gmail hesaplarının siber saldırıya uğraması halinde en son giriş yapılan zamanı kullanıcıya iletecek. Ayrıca, yurt dışına çıkan kullanıcıların telefon numalaraları Google’a vermeli halinde, hesaplarına girerken hem güvenlik kodu hem de telefon numaralarını girmeleleri gerekecek.

“HERKESİN EN İYİ ŞEKİLDE ANLAMASINI İSTİYORUZ”

House, yeni gizlilik politikası hakkındaki açıklamalarını şu ifadelerle sonlandırdı:

“Yaptığımız büyük bir değişiklik değil. Biz bilgi toplamıyor ve ayarları değiştirmiyoruz. İnsanlar bu konularla ilgileniyor ve bir değişiklik olduğu zaman endişeleniyor. Bizim amacımız herkesin yeni gizlilik politikasını en iyi şekilde anlamasını sağlamak. Mail göndererek daha fazla insana ulaşacağız, yeni politikamızı insanların okuması için birçok dile çevireceğiz. Açtığımız Good to Know sayfası, herkesin değişimi anlamasına yardımcı olmayı amaçlıyor... Yeni politikanın kullanılabilir olduğuna ve Google’ın daha fazla güven vereceğine inanıyoruz.”


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER