› 
 › 
Pudra.com 11.05.2011

Gümüş Pentax K-5 ile her fotoğraf bir şaheser

Pentax mucizesi Pentax K-5, sizin için tekrar tasarlanarak teknolojik özelliğine özellik, şıklığına şıklık ve güzelliğine güzellik kattı. Sınırlı sayıda üretildi...

Geniş kitleler tarafından beğenilen, ödüllü K-5 şimdi yepyeni gümüş rengi ile çok göz alıcı. Bu sınırlı adette üretilen yeni versiyon, cilası, ayar tekerlekleri, düğmeleri ve ambalajı ile tamamen yeniden tasarlandı. Silver K-5’in arkadaki LCD ekranı ve üst bilgi ekranı daha da dayanıklı olması için güçlendirildi. Ayrıca daha kolay kullanım için tutma yeri yeniden tasarlandı. En yeni donanım güncellemelerine sahip olan cihaz, teknolojideki en son gelişmeleri sunuyor.

Gümüş Pentax K-5 ile her fotoğraf bir şaheser

Geliştirilmiş özellikleri ile çektiğiniz her fotoğraf bir şaheser olacak..

Yüksek çözünürlük, düşük ses, gerçeğe en yakın görüntü üretimi
K-5 modeli yeni tasarlanan CMOS görüntü sensörü ile geniş görüntü-hassasiyet alanı ölçümünü (23.7mm ile 15.7mm) birleştiriyor. Daha önceki sensörlerden çok daha hızlı olarak yüksek hızda görüntü verisi okumayı garanti ediyor. PENTAX 645D modelindekine eşdeğer veri işleme ve performansa sahip özel görüntü sensörü ile güvenilir PRIME (PENTAX Real Image Engine) II görüntü motorunu bir arada sunan K–5 modeli, 16.28 etkin mega piksel ile süper yüksek çözünürlüklü ve zengin tonlamalı dijital görüntüler üretirken, rahatsız edici dijital gürültüleri de en aza indirgiyor. Ayrıca K–5, ISO 100 ve ISO 12800 arasında geniº hassasiyet oranı sunuyor. Bu oran, dilenirse kullanıcı tarafından geniş apertür lensi kullanarak açık apertürle çekim, az ıºıkta iç mekân ve gece çekimi gibi farklı uygulamalar için ISO 80 ile ISO 51200 arasında genişletilebiliyor.

Yüksek hızda sürekli çekim, yaklaşık saniyede yedi kare
K-5’in yüksek hızda sürekli çekim modu tek bir seferde 22 kareye kadar (JPEG formatında ve maksimum saniyede yedi kareye kadar) hızda çekim yapabiliyor; böylece fotoğrafçı sporcuları, sahne sanatçılarını ya da vahşi yaşam gibi hızlı hareket eden kareleri kolaylıkla yakalayabiliyor.

Duyarlı, yüksek hassasiyetli AF sistem
K–5 modeli yeni nesil, 11 netleme noktalı (orta bölgede konumlanan 9 adet çapraz tip sensör ile) geniş çerçeve SAFOX IX otofokus sistemine sahiptir. Bu gelişmiş AF sistemi otofokus işleminin doğruluğunu daha ileri düzeyde sağlamak için deklanşöre basma anında ışık kaynağını hesaplayan yeniden tasarlanmış optiklere sahiptir. Ayrıca, fotoğrafçının farklı fotografik gereksinimleri için deklanşör seçenekleri – odak önceliği ve AF.S (tekli) gelişmiş modda deklanşör önceliği arasında veya AF.C (sürekli) ileri modunda odak önceliği ve hız önceliği arasında-sunar. Bunun yanında, zayıf ıºşıklı mekânlarda AF sistemi destekleyici noktasal ışık projektörüne sahiptir.

Kompakt, sağlam, işlevsel gövde
Kompakt boyutlarına rağmen K–5, güçlü ancak hafif magnezyum alaşımı ve son derece sağlam paslanmaz çelik gövdesi ile sıradışı sağlamlığı ve dayanıklılığı ile göze çarpıyor. Gövdesindeki 77 adet özel yalıtım noktacığı sayesinde, toza ve havaya ve soğuğa karşı korumalı cihaz, -10°C ‘ye kadar zorlu hava şartlarında bile güvenilir işletimi garanti ediyor. Saniyede 1/8000 en fazla hıza kadar güvenilir hız ağlayan deklanşör ünitesi, 100,000 basıma kadar sıradışı sağlamlık sunuyor. Tüm bu özelliklere ek olarak K–5, PENTAN’IN SLR makinelerin ilk dönemlerinden bu güne uzun yılları kapsayan deneyimi ve boyutları küçültmedeki uzmanlığı sayesinde son derece kompakt ve işlevsel bir gövde sunuyor.

100% görüntü alanına sahip parlak ve net vizör
K-5, daha iyi görüntü alanı elde etmek, daha doğru ve hızlı odaklanma ve görüntü kompozisyonu sağlamak için 100% görüş alanı ve 0.92 kat büyütme (50mm’den sonsuza kadar F1.4 lens ile) sunan pentaprizma vizöre sahip. Ayrıca manuel fokus işlemi esnasında fotoğrafçıya yardımcı olan Doğal-Parlak-Mat fokus ekranı bulunuyor. K-5’in parlak, net vizörü dış mekan çekimlerinde –özellikle telefoto lens kullanırken- daha fazla görünürlüğü garanti ediyor. Böylece fotoğrafçı istediği enstantaneye ve kompozisyona daha iyi odaklanabiliyor.

Zahmetsiz Live View çekim
Yeni görüntü sensörü ve karmaşık algoritması sayesinde K-5’in Kontrast AF modu Live View çekim esnasında daha iyi performans ve daha fazla fokus hızı sunuyor. K-5’in yeni eklenen Golden Section ekranı, görüntü kompozisyonunu kolaylaştırmak için üç farklı grid kalıbına sahip.


Full HD-oranlı video kaydedebilme özelliği (1920 x 1080 piksel, saniyede 25 sahne)
K–5 modeli 16:9 Full HD oranında (1920 x 1080 piksel) saniyede 25 kare resim hızında son derece canlı videolar çekebilir. ** K–5 yüksek kaliteli SLR fotoğraf çekimi ile film çekiminin üstün özelliklerini birleştirmektedir: Örneğin bir objeyi önde göstermek için alan derinliğini azaltabilir ya da farklı görsel efektler yaratmak için değiºtirilebilir lensler kullanabilirsiniz. K–5 videolardaki görsel sunumlarda, dijital filtreler veya görüntüyü özelleştirme uygulamaları gibi pek çok olasılık sunmaktadır

Farklı fotografik ifadeler için yenilikçi görüntü işleme fonksiyonları
(1) Farklı son dokunuşlar ile görüntüyü kişiselleştirme fonksiyonu
Cihazın görüntüyü kişiselleştirebilme fonksiyonu sayesinde kullanıcı dilediği görüntüye kendini en iyi ifade eden son dokunuşu ekleyebiliyor. K-5’te bulunan dokuz adet görüntü düzenleme modu ile Bleach Bypass adı verilen ve hareketli görüntülerde dramatik görsel efektler yaratan görüntü modu da seçilebiliyor. Geleneksel Sharpness ve Fine Sharpness modlarına ilave olarak, K–5 görüntünün çözünürlüğünü yükselten yeni Extra Sharpness modunu sunuyor.

(2) Çok amaçlı dijital filtre fonksiyonu
K–5 modelinin dijital filtre özelliği ile kullanıcılar herhangi bir bilgisayara ihtiyaç olmadan kaydedilmiş görüntüleri çok yaratıcı görsel ifadelere dönüştürebiliyorlar. Kullanıcılar, hazır 18 farklı filtreden (yeni eklenen Eskiz ve Poster filtreleri dâhil) bir ya da birkaçını ard arda kullanabiliyorlar.

(3) Üç seçenekli çapraz işleme modu
Özel bir çapraz işleme modu içeren K–5, her kare için parametreleri otomatik olarak değiştiriyor. Böylece film fotoğrafçılığında olan çapraz işleme özelliğindeki gibi göz alıcı, özel ve dramatik renkler elde edilebiliyor. Görüntü işlenene kadar sonuçların tahmin edilmediği “Random/Rastgele” moduna ilave olarak iki seçenek daha sunuluyor: Üç hazır parametresi ile “Preset/Hazır” ve kullanıcının tercih ettiği parametreleri kendi ayarlayabileceği “Favorite/Favoriler”


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER