› 
 › 
Habertürk 24.05.2011

iPad’in en iyi seyahat uygulamaları

Tatilde konaklama, yeme içme bilgileri ile bulunduğunuz ülkede dikkat etmeniz gerekenlerden, sesli yönlendirmeli haritaya kadar her konuda yol gösteren iPad uygulamalarını gördünüz mü?

Tatil mevsimi gelirken nereye gideceğinizden, nerede kalacağınızdan, nerede yemek yiyeceğinize, hangi ülkede nelere dikkat edeceğinize kadar her şeyi iPad'inizdeki uygulamalarla belirleyebilir, sesli yönlendirmeleri de olan haritalar sayesinde ise kaybolmaktan kurtulabilirsiniz. Heja Bozyel, Habertürk’teki yazısında iPad’in seyahat uygulamalarını şöyle aktarıyor:

iPad’in en iyi seyahat uygulamaları

En faydalı uygulamalar
Tatili nerede, nasıl geçireceğinizi bilmiyorsanız; başkalarının deneyimlerinden faydalanın ve Trip Advisor'ı indirin. Otelden uçağa ve restorana kadar yolculuğunuzu planlayın. Yanınıza nasıl giysiler alacağınıza karar veremiyorsanız, ücretsiz bir uygulama olan Weather Channel'ı indirin. Dünyanın her köşesindeki hava durumunu öğrenin. Havaalanına gitmeden önce de Flight Track'i indirirseniz uçağınızın zamanında kalkıp kalkmayacağını öğrenebilirsiniz.

Karayolunu seçenlere
Waze, dünyanın birçok yerinde trafik durumunu gösteriyor. Üstelik ücretsiz. Kullanacağınız yolların alternatiflerini de bulmanızı sağlıyor. Türkiye için çok kullanışlı değil. Road Trip uygulaması ise İstanbul'da dahi yol bulmayı kolaylaştırıyor.

Restoranlar
Urbanspoon bu konudaki en iyi uygulama. Ücretsiz ve bulunduğunuz yere en yakın restoranları kategorilendirerek önünüze getiriyor. Ancak şimdilik sadece Londra ve Amerika'da kullanılabiliyor. Iconist gibi sadece büyük şehirlere özel dergi tarzı uygulamalar da bulabilirsiniz.

Ne yapmalı?
1000 Ultimate Experiences (1000 Muhteşem deneyim) uygulaması, görmeniz gereken yerleri panoramik olarak sunuyor. Tüm dünyadan seyahat deneyimleri hakkında fikir edinmek için en iyi uygulama. Where To Go ise 2.99 dolar ve en yakın benzin istasyonlarını bile bulabiliyorsunuz. Bazı ülkelerdeki restoranlarda indirim kazanmanızı da sağlıyor.

Nasıl davranmalı?
World Customs (Dünya Gelenekleri) uygulaması 0.99 dolara indirilebilen ve dünyanın 165 ülkesinde nasıl davranmanız ve giyinmeniz, hangi kurallara uymanız gerektiğini söylüyor.

Yerli seyahat uygulamaları

Turkcell Seyahat: Türkçe ve İngilizce dil seçenekleri, Türk Hava Yolları, AtlasJet, Anadolu Jet ve Sun Express dahil 800 uçak firmasının uçuş bilgisini alabilir, rezervasyon yaptırabilirsiniz. Farklı illerin hava durumunu sorgulayabilir, bulunduğunuz yerin haritasını indirebilirsiniz. Hızlı ve kolay bir uygulama. Ayrıca ücretsiz.

Gezenzi: Yine Turkcell'in bir uygulaması. Seyahat edeceğiniz yerlere daha önce gidenlerin yorumlarının da olduğu uygulamayı kullanmak için üye olmanız gerekiyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER