› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 12.05.2015

Periscope’la yayın yaparken takipçi sayınız nasıl artar?

Son zamanların popüler canlı yayın uygulaması Periscope ile yayın yaparken takipçilerinizi nasıl arttırabileceğinizi biliyor muydunuz? Cevabı Pudra.com'da.

Twitter tabanlı Periscope uygulaması ile artık hayatımız canlı yayında. Bu yeni uygulama kısa sürede popüler oldu ve çok sevildi. Daha önce Periscope hakkında merak edilenleri Periscope nedir? Nasıl kullanılır? yazımızda anlatmıştık. Şimdi ise Periscope yayını yaparken abone sayınızı nasıl arttırabileceğinizden bahsedeceğiz.

Periscope’la yayın yaparken takipçi sayınız nasıl artar?

Periscope ile yayın yaparken nelere dikkat etmeli?
Öncelikle uygulamayı doğru bir şekilde çalıştırdığınızdan ve kullandığınızdan emin olun. Twitter üzerinden giriş yaptıktan sonra Watch, Broadcast ve People gibi seçenekler karşınıza gelecek. Watch dediğinizde o sırada yayın yapan insanlara ulaşabilir, yayınlarını izleyebilirsiniz. Broadcast, adından da anlaşılacağı üzere sizin yayına başlamanızı sağlayan sekme. People ise Periscope üzerinde popüler olan hesaplara ulaşmanızı sağlıyor. Programı iyice anladıktan sonra kullanmaya ve yayına hazırsınız.

Periscope'ta takipçilerinizi nasıl arttırabilirsiniz?
Öncelikle sizi izleyenlere hangi amaçla yayın yaptığınıza karar vermelisiniz. Neyi göstermek veya neyi anlatmak istiyorsunuz? Uygulamayı kullanan insanların sayısı arttıkça bir "görüntü kirliliği" oluşacağı kesin. Kimlere yönelik bir yayın olacak? Güncel bir konuya mı değineceksiniz, bir mekanı mı tanıtacaksınız, bulunduğunuz bir konferanstan mı bağlanacaksınız veya esprili içerikler mi sunacaksınız... Bunun gibi konuları önceden belirlemek, hem insanların vaktini almanızı engeller hem de takipçi sayınızı arttırır. Güzel ve orijinal konular belirlemek faydalı olabilir. Daha sonra yayını yaptığınız mekana dikkat edin. Güzel bir fon ve iyi aydınlatılmış bir mekan görsel açıdan da takipçilerinizi memnun eder. Kimse sizden profesyonel bir yayın beklemiyor ama biraz ışık ve kadraj bilgisi gerekli. Telefonu çok fazla sallamamaya özen göstererek düzgün kadrajlar yapmanız daha fazla beğeni almanızı sağlar. Kendi görünümünüze de özen göstermelisiniz. Youtube fenomenlerine baktığınızda hepsinin güzel gördüğü ortada. Periscope için de aynısı geçerli, hem de tekrar şansınız yok. O yüzden nasıl göründüğünüze çok dikkat edin. Sosyal bir kullanıcı olun, diğer kullanıcıları ve trendleri takip edin. Siz başkalarını takip ettikçe size de kullanıcılar geleceğini unutmayın. Günün hangi saatlerinde yayın yapmak daha çok takipçi getirir derseniz, prime time dediğimiz 19:00 ile 22:00 saatleri arası hit alabilirsiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER