› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 01.03.2012

Pinterest nedir? Nasıl kullanılır?

En yeni, en heyecan verici, en popüler sosyal paylaşım platformu Pinterest nasıl kullanılıyor? Pinterest'te sizin de bir yeriniz olmalı...

Pudra.com editörleri olarak sosyal paylaşım ağlarını takipteyiz. Son keşfimiz ise Pinterest. Herkesin konuştuğu, eğlenceli ve renkli Pinterest dünyasına sizi de davet ediyoruz...

Pinterest nedir? Nasıl kullanılır?

Nedir bu Pinterest? diye soranlar için de kısa bir tanıtım yapalım: Pinterest aslında 2 yıldır kullanımda olan bir sosyal paylaşım sitesi. Türkiye’de son günlerde bahsi geçemeye başladı. Kullanıcı sayısı rekor hızla artan bu site önümüzdeki günlerde internet dünyasına damgasını vuracak gibi görünüyor.

Pinterest, her türlü görselin paylaşıldığı ve pano sistemiyle çalışan bir sosyal platform. Pinterest sayesinde beğendiğimiz, daha sonra tekrar görmek istediğimiz ve başklarıyla da paylaşmak istediğimiz resimleri Pin’leyebiliyoruz. Pin’lemek ile kastımız iğnelemek. Nasıl duvar panonuza resimleri ve notları iğneliyorsak Pinterest’te de resimleri sayfanızda açacağınız panolara Pin’lemeniz gerekiyor.

Pinterest nasıl çalışıyor?

Peki hangi görselleri ekleyebiliyoruz? Her türlü görseli diyebiliriz. Kendi bilgisayarınızda yüklü resimler, internette gezerken beğendiğiniz herhangi bir görsel olabilir. Pinterest’in en güzel yanı, bir web sitesinden resim yüklediğinizde hangi siteden alındığını belirtiyor olması. Bu sayede, kullancı ve Pinterest üyeleri resmin kaynağına ulaşabiliyor.

Pinterest’in diğer fonksiyonları ise Repin ve Like uygulamaları. Başka birinin panosunda yer alan bir resmi siz kendi panonuza Repin yaparak alabilir veya Like yaparak beğendiğiniz resimler bölümünüze ekleyebilirsiniz.

Pinterest Facebook ve Twitter ile senkronize çalıştığı için isterseniz duvarınıza eklediğiniz resimleri aynı anda tweetleyebilir, facebook sayfanızda gösterebilirsiniz.

Pinterest’te herşey görsel olduğu için dil sınırları da ortadan kalkıyor. Dünyanın her yerinden kullanıcıları takip edebilir, farklı dillerden ve kültürlerden olan kullanıcılar tarafından takip edilebilirsiniz.

Kimler Pinterest kullanıyor?
  • Pinterest herkesin keyif alabileceği bir paylaşım yeri. Her şey görsel olduğu için sonuçta ortaya sizin zevklerinizi, beğenilerinizi ve yaşam stilinizi ortaya koyan bir dev bir panonuz oluyor. Bunu başkalarıyla paylaşmak çok keyifli...
  • Ayrıca, fonksiyonel olarak da kullanbilirsiniz Pinterest’i. Diyelim ki, çocuk odanınızı yenileyeceksiniz ve bir araştırma yapıyorsunuz. Beğendiğiniz tüm görselleri Pinterest’te açtığınız bir panoda biriktirebilir ve dekorasyon yaparken bu görsellerden faydalanabilirsiniz. Ya da denemek istediğiniz yemek tariflerinin görsellerini bir panoda biraraya getirip, tarifin olduğu sitelere kolayca ulaşabilirsiniz.
  • Özellikle kendi yaptığı işleri tanıtmak ve web sitesinden satış yapmak isteyenler için de çok kullanışlı Pinterest.
  • Web siteleri, bloglar ve ticaret siteleri için yeni bir tanıtım ve erişim yeri.

Pinterest’e nasıl üye olunur?
Pinterest, davet sistemiyle çalışan bir site. Mevcut kullanıcılardan biri sizi davet ederse anında üye olabiliyorsunuz. Ya da bir başvuru yapıp yaklaşık 4-5 gün sonra sitenin kendisinden de davet alabilirsiniz.

Biz Pudra.com ekibi Pinterest’i çok sevdik ve hemen bir sayfa oluşturduk. pinterest.com/pudracom linkine tıklayarak sayfamızı görebilir ve bizi takip edebilirsiniz.

Pinterest davetiyesi için bize yazın!
Pinterest’e hemen üye olmak isterseniz size davetiye gönderebiliriz. Pudra.com@gmail.com adresine Pinterest konulu bir mesaj atip, email adresinizi yazarsanız size davetiye gönderebiliriz.

Bizi Pinterest'te takip etmek için: www.pinterest.com/pudracom


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER