› 
 › 
18.08.2018

6 adımda lezzetli kurban kavurma tarifi

Kurban bayramında kurban kavurmanın en lezzetlisi sizin mutfağınızdan çıksın istiyorsanız, en lezzetli kurban kavurma nasıl olur, bizden öğrenin!

Kurban Bayramı’nın olmazsa olmazlarından birisi şüphesiz lezzetli bir kurban kavurma. Peki, iyi bir kavurma yapmak için nelere dikkat edilmeli, lezzetli kavurma yapmanın sırları nelerdir?

Lezzetli kurban kavurma nasıl yapılır?

APlus Mutfaklar Koordinatörü Levent Peker bayram sofralarının vazgeçilmezi kavurmanın inceliklerini Pudra.com okuyucuları için anlattı.

1. Etinizin lezzetini arttırmak için dinlendirin
Kurban etinizi mümkünse 24 saat oda sıcaklığında tutun. Daha lezzetli olması için bekletebiliyorsanız etinizi 3 gün buzdolabında dinlendirin. Bu şekilde dinlenen et, daha kolay pişecek ve daha lezzetli olacaktır.

2. Kavurma için doğru eti seçin
Kavurmayı koyun ve kuzu etinin but ve kol kısmından, dana etinin ise sırt ve kol-kürek kısmından hazırlayın.

3. Kavurmaya mutlaka kendi yağını ekleyin
Kavurmaya lezzet veren şeylerden birisi kendi yağında pişmesidir. Kavurmanızı yaparken önce kendi yağında 10 dakika kadar pişirin sonra arzunuza göre diğer yağları ekleyebilirsiniz.

4. Kısık ateşte değil, yüksek ateşte pişirin
Kavurmanızı kısık ateşte değil harlı ateşte pişirin. Bu etinizin suyunu içinde tutmasını sağlayarak kurumasını önleyecektir. Kurban etini ızgara yaparken ise kısık ateşte pişirin. Çevirmek için çatal kullanmayın, çatal eti deler ve içindeki su dışarı çıkarak etinizi sertleştirir.

5. Su eklerken dikkatli olun
Dana kavurma yapıyorsanız 1 kilo ete 4 bardak kadar su ekleyin. Koyun ya da kuzu etinden kavurma yapıyorsanız ise su koymayın.

6. Baharatları ve aroma vericileri doğru zamanda ekleyin
Kavurmanıza soğanı pişerken kesmeden ekleyerek dağılmasını önleyin. Kuzu ya da koyunun kokusunu alması için defne yaprağı ve sarımsak ekleyin. Baharatları ise kavurmanız suyunu çekmeye yakınken ekleyin.

Püf noktası: Tarifi daha detaylı öğrenmek için işi bir de uzmanından, video ile öğrenmek için UZMANTV'de Kurban Kavurma Tarifi videolarını izleyebilirsiniz! Videolu tarif için tıklayın: Kurban Kavurma Tarifi


EN ÇOK OKUNANLAR
bubble tea bobajoy 2
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER